Brynildsen rett til topps

Eyvind Brynildsen behøvde ikke mye tid på seg for å bli varm i kjøredressen og raskest av alle da han på lørdag var tilbake i rally-NM.

I et svært vanskelig løp, preget av regn og mildvær, med dype spor, vann og is, var kombinasjonen en meget god rallyfører, en meget god kartleser i Jørn Listerud, en svært potent VW Polo R5 og en gunstig startposisjon det som skulle til. Eyvind og Jørn vant fire av seks fartsetapper og løpet med åtte sekunds margin til Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen.
Som nevnt trengte ikke Eyvind lang tid på å bli varm i dressen og vise gamle kunster. At han ville være med i toppen på lørdag var ingen overraskelse, men at han skulle være raskest allerede på SS1, Dokkeberg, var i overkant. Anders Grøndal ble distansert med 3,7 sekunder, Frank Tore Larsen var sju sekunder bak, mens, mens Henning Solberg var 0.1 sekund bak Larsen. Det var disse fire det skulle dreie seg om i toppen gjennom hele løpet.

Det var aldri mange sekundene som skilte de to VW Polo-førerne Brynildsen og Larsen. Men Eyvind fikk en god åpning. Han tok også sju sekunder på Larsen på SS2, Smådøla nord. Så jevnet det seg noe ut, og Larsen tok fem sekunder på SS4 Vergjedalen. Det var drøye 12,5 sekunder i Brynildsens favør foran løpets siste etappe, Smådel sør på 27.17 km. Frank Tore Larsen har tidligere vist seg som en Power Stage-ekspert, og an smalt til på lørdag også og tok fire av de 12 sekundene Brynildsen hadde til gode.

Henning Solberg/Ilka Minor i Skoda Fabia RS Rally2 ble gjennom det meste av løpet liggende i et vakuum bak de to i teten og foran Anders Grøndal/Ola Fløene. I mål var Henning 59 sekunder bak Brynildsen og 51 bak Larsen. Anders Grøndal tok 4.plassen, 1.18 vak Henning Solberg.
Thomas Kvam overbeviste nok en gang i sin Citroën C3 R5, og var igjen best bak de aller beste på sin 5.plass.
Henning Solberg beholdt sin NM-ledelse, fulgt av Anders Grøndal og Frank Tore Larsen.

I klassen for internasjonale tohjulsdrevne biler ble det nok en gang seier til Steve Røkland. Han får maksimalt ut av sin Peugeot 208 og med Jørgen Eriksen i kartleserstolen ble det 9.plass totalt. Foran seg hadde de kun R5/Rally2-biler.

Marius Holtet/Jon Raaen fulgte på andreplass, fulgt av Marius Solberg Hansen/Erik Storø.
I nasjonal klasse 4WD ble det seier til NM-leder Ole Gunnar Skogli/Anders Nygård i Subaru. De endte på 15.plass totalt. Fredrik Magnussen/Truls Briskelund kjørte inn til andreplass i klassen i sin Subaru. På en tredjeplass endte Morten Gravermoen/Marius Fuglerud i Subaru.

I nasjonal 2WD ble det populær hjemmeseier til Heine og Sunniva Rudi i Peugeot 206. De endte også på ene meget respektabel 10.plass totalt. Andreplass i denne NM-klassen gikk til Ole Christian Veiby og Jonas Andersson. De har vært totalvinner av Numedalsrally, flere ganger, begge to, men nå var det altså «gammel» Volvo i nasjonal klasse det dreide seg om. 12.plass totalt ble det også på Veiby/Jonasson.

Tredjeplassen for tohjulsdrevne nasjonalbiler tok Anders Kjær/Gøril Undebakke i sin Ford Escort.
I den etter hvert så populære veteranklassen ble det seier til Ole Chr. Veibys rallycross-kollega Johan Kristoffersson. Johan stilte også i en Volvo 242 med Johan Johansson som kartleser.