Brynildsen slet med motortrøbbel

brynildsen_sard_500.jpgEyvind Brynildsen fra KNA Indre Ytre Østfold endte på 5.plass i klassen for standardbiler (PWRC) til tross for at han slet med en motor som ikke fungerte som den skulle i varmen under VM-runden i rally på Sardinia.

KNA-føreren Eyvind Brynildsen hadde en plass på seierspallen som sitt mål foran helgens VM-runde på den italienske middelhavsøya Sardinia. Men motoren i hans Mitsubishi sviktet gang på gang. Dermed ble det femteplass og fire nye VM-poeng på mossingen.
-Det er rett og slett irriterende. Vi skulle lett ha kjempet om en plass på pallen her. Jeg likte løpet og veiene veldig bra. Bilen fungerte også perfekt, med unntak av motoren. Når den ble varm kuttet den rett og slett ut. Det gikk bra på de to første etappene hver dag, men så begynte problemene, og vi måtte fullføre flere etapper i sneglefart, sier en oppgitt Eyvind Brynildsen. Han var langt fra fornøyd hvordan teamet hans taklet problemene under helgen.
-De fant aldri ut av feilen, og slik kan det ikke være, sier Eyvind som har leid seg inn på teamet Ralliart New Zealand. Med et profesjonelt team i ryggen hadde han håpet å kunne kjempe om VM-tittelen i klassen under WRC-førere som Henning og Petter Solberg i år.
-Muligheten er der ennå. Vi ligger på en fjerdeplass etter helgens løp, og det er kun ni poeng opp til toppen. Men nå er jeg avhengig av å vinne neste runde i Australia. Skulle vi klare det er absolutt muligheten til stede, mener en sliten Eyvind Brynildsen etter tre dagers kjøring i 40 varmegrader og mye støv.
I Rally Sardinia, som var årets fjerde av totalt seks VM-runder for Eyvind Brynildsen og hans franske kartleser Denis Giraudet, var de godt med helt til fredagens sjette og siste etappe. Da stoppet bilen, og de ble stående i 10-15 minutter før de kom i gang igjen. Allikevel holdt de en 9.plass etter første dag.
På lørdag fortsatte problemene når motoren ble varm, men de var oppe på en sjetteplass da dagens etapper var kjørt. Avstanden frem til ledelsen var imidlertid over 11 minutter.

På søndagens avslutningsetapper var det også trøbbel, men allikevel klarte den norsk/franske-duoen å avansere til femteplass i mål.
Det var Nasser Al-Attitha fra Quatar i en Subaru Impreza som vant VM-klassen for standardbiler, PWRC. Han var kun 1,5 sekund foran svenske Patrik Sandell i en Skoda Fabia. På tredjeplass fulgte Armindo Arujo fra Portugal i Mitsubishi.

Med ti VM-poeng for helgens seier gikk Al-Attitha opp i VM-ledelse med 31 poeng totalt. Armindo Arujo har 29, Patrik Sandell 28 og Eyvind Brynildsen 22.

Neste løp for Eyvind Brynildsen og Denis Giraudet er NM-runden Aurskog Høland Rally 6. juni. Neste VM-runde er Rally Australia 3.-5. september.