Brynildsen vil fortsette i SWRC

wales_3_cato_eyvind_500.jpgWales Rally ble ikke slik som Eyvind Brynildsen (22) hadde håpet på. Men KNA Varna-føreren ser fremover, og arbeider målbevisst mot en ny VM-sesong i Skoda Fabia S2000 neste år.

-Det er bare å legge årets sesong bak seg. Den har ikke svart til forventningene. Men det positive er at vi vet hva som har sviktet, og vi er allerede i gang med å planlegge en ny og bedre sesong neste år, sier Eyvind Brynildsen, som måtte bryte Wales Rally tidlig på lørdag.

-Målsettingen er å komme tilbake i VM for S2000 igjen neste år, med en Skoda Fabia S2000. Bilen er den beste, men det er detaljer rundt organiseringen som har sviktet i år.

Eyvind Brynildsen og hans kartleser Cato Menkerud åpnet bra i Wales. Etter at fredagens etapper var unnagjort lå de på en sterk 3. plass i SWRC-klassen. Kun Andreas Mikkelsen, som til slutt vant klassen, og finske Jari Ketomaa var foran den norske Skoda-duoen.

Etter lørdagens første etappe var de fortsatt på tredjeplass, men på den neste etappen kjørte de av veien og ble stående bom fast.

-Bilen satt fast på en jordhaug, og det var ikke en eneste tilskuer i nærheten som kunne hjelpe oss. Det var ingen skader på bilen, så om vi bare hadde kommet løs så kunne vi fortsatt, forteller Brynildsen.

Han mener selv at det ble en litt for tøff satsing på de sleipe og gjørmete veiene i Wales.

-Jeg kjørte for hardt i forhold til bilen innstillinger. Vi fant rett og slett ikke frem til det beste oppsettet. Jeg merket at svinger jeg holdt full gass gjennom i fjor så måte jeg slå av på tempoet i år. Dermed ble jeg nok litt frustrert. Vi hadde ingen sammenlagtplassering å ta hensyn til heller. Det var bare et topp resultat i helgen som var målet. Dermed ble nok satsingen deretter.

Men uansett om det har vært en del stang ut for Brynildsen og Menkerud i år, har de en andreplass fra Rally Jordan som sitt beste resultat. De ledet også Rally Frankrike og har holdt høyt tempo på mange løp. Derfor er Eyvind Brynildsen optimist med tanke på neste år.
-Vi arbeider med et spennende prosjekt for SWRC i en Skoda Fabia S2000 også for neste år. Men da skal vi har orden på tingene rundt oss, slik at Cato og jeg kan ha fullt fokus på det sportslige og det som skjer inne i bilen, sier Eyvind Brynildsen.

VM for S2000-klassen (SWRC) ble innført foran årets sesong, og Brynildsen og Menkerud har kjørt sju VM-runder. Sammenlagt ble det en 6. plass på KNA Varna-duoen.

Neste år innledes rally-VM med Rally Sweden i februar, men det løpet vil ikke inngå i SWRC. Første SWRC-runde er Rally Mexico første helgen i mars. Før det blir Eyvind Brynildsen å se under Solberg Extreme Motorshow på Telenor Arena 27. november.
Sluttstilling VM S-WRC
1. Xevi Pons, Spania, 123
2. Patrik Sandell, Sverige, 111
3. Martin Prokop, Tsjekkia, 104
4. Jari Ketomaa, Finland, 101
5. Michal Kosciuszko, Polen, 73
6. Eyvind Brynildsen, Norge, 64
7. Nasser Al-Attiyah, Qatar, 34
8. Bernardo Sousa, Portugal, 32