Bryntesson og Frøshaug i SuperCar

Det fremgangsrike RX Lites-teamet JC Raceteknik tar steget opp til SuperCar. Tobil-teamets førere blir Värmlänningen Thomas Bryntesson, 20 år, og nordmannen Ola Frøshaug 52 år.

Ettersom vi har planlagt en toårig satsing blir den første sesongen et læreår. Til tross for det kommer vi som vanlig til å sikte høyt og målet er å være på pallen ved sesongslutt, sier teamsjef Joel Christoffersson.

JC Raceteknik har en vellykket sesong bak seg i klassen RX Lites med seier i RallyX Nordic og en andreplass i RX2 International Series (tidligere RX Lites cup). Men nå vil teamet utvide. Utover RX2 satser de i rallycrossens verstingklasse SuperCar, med full sesong i både EM og SM (RallyX Nordic). Det blir talentet fra Värmland Thomas Bryntesson, som de to siste årene har konkurrert for Racetekniks, samt den norske veteranen Ola Frøshaug som kommer til å kjøre teamets to Ford Fiesta-biler.

Å jobbe med disse to førerne kjennes veldig bra. Thomas er en veldig dyktig sjåfør som vi ser kjempepotensiale i – han har levert i RX Lites og kommer til å ha mulighet til å levere også i SuperCar. Ola har med seg bra resultater fra Supernasjonal der han har vært rask. Så jeg ser virkelig frem mot å jobbe med disse to førerne og hjelpe de å prestere så bra som mulig, sier teamsjefen Joel Christoffersson.

JC Raceteknik har tidligere erfaring i SuperCar. 2014-2015 sesongen hadde teamet ansvar for Alexander Hvaals bil og forrige sesong hjalp de med å serve Mats Öhmans SuperCar. Men 2017 blir første sesong med egne biler.

Jeg har alltid drømt om å ha SuperCars på startlinjen. Ettersom vi har planlagt 2-årig satsing blir den første sesongen et læreår. Til tross for det kommer vi som vanlig til å sikte høyt og målet er å være på pallen ved sesongslutt. Å vinne ville selvsagt vært gøy, men det er viktig å se realistisk og ydmykt på oppgaven.

Teamet har nettopp kommet hjem fra to vellykkede testdager i Florida. Og det er planlagt enda flere for å forberede seg til den tøffe konkurransen i EM.

Vi synes det er superkul at det så stor interesse for EM. Til og med VM-team har tatt steget ned for å konkurrere der, det kommer til å bli en veldig utfordring.

Thomas Bryntesson, fra Töcksfors i Värmland , har to sesonger i klassen RX Lites i bagasjen. Forrige sesong vant han RallyX Nordic og tok sølv i både internasjonale RX2 og vintermesterskapet RallyX on Ice. Men nå vil føreren utvikle seg ytterligere – i SuperCar.

Det blir veldig gromt å ta steget opp. Jeg kan nesten ikke beskrive hvor mye jeg ser frem til sesongen. Å få konkurrere i SuperCar har vært mitt mål siden jeg startet med motorsport, så det er virkelig en drøm som går i oppfyllelse, sier Bryntesson. 

Bryntesson, som tidligere har konkurrert i rekrutteringsklassen RX Lites, ser overgangen til kongeklassen som et naturlig steg.

Det er første året i en helt ny klass, så det blir tøft. Men jeg har et bra team i ryggen og ser frem imot utfordringen. I min karriere har jeg alltid kjempet om seieren og også i SuperCar skal jeg forsøke i prestere på topp. 

Bryntesson har kjørt SuperCar en gang tidligere da P-G Andersson overlot sin VM plass til han i runden i Argentina i 2015. Han har også flere tester i ryggen.

SuperCar er en utrolig heftig bil – uansett hvilket gir man kjører på går den skikkelig bra. Selve kjøringen er ganske lik RX Lites, men det er betydelig mer hester i SuperCar. Så 2017 kommer til å bli veldig bra. 

Ola Frøshaug, fra NMK Trøgstad, bærer på en lang motorsportkarriere. I 1983 kjørte han sin første bilcrosskonkurranse og siden 2001 har han vært fremgangsrik i rallycrossklassen Supernasjonal med blant annet åtte NEZ-gull. Men i år er det full fokus på SuperCar-satsingen.

Alle som holder på med rallycross drømmer om å en gang konkurrere i SuperCar, så det er selvfølgelig spennende. Å kjøre i team med Thomas kommer til å bli veldig bra – han er utrolig god til å kjøre bil og jeg har erfaring, sier Frøshaug.

Frøshaug som er klubbkamerat med Bryntesson i NMK Trøgstad, har vært en slags mentor for han. Før sesongen hadde han størst fokus på å hjelpe Bryntesson med å få til en EM-satsing. Men det hele resulterte i at begge førerne valgte å fokusere på SuperCar.

Til tross for den store konkurransen kommer jeg til å sikte høyt. Målsettingen er å være i semifinale og finale både i EM og RallyX Nordic. Jeg har mange bra resultater i Supernasjonal og tror jeg har en sjans til å kjempe mot toppen.

Det er ikke første gangen Frøshaug konkurrerer i verstingklassen. For ti år siden gjorde han et innhopp på to konkurranser på hjemmebane – da i Per Eklunds bil. Men dette tror han blir noe helt annet.

Bilene er veldig forandret siden jeg kjørte SuperCar. Teknikken har utviklet seg i et rasende tempo og nå er det mer effekt i bilene. Så det jeg kan ta med meg denne sesongen er først og fremst min lange erfaring. Jeg er så gammel at jeg kunne vært faren til de fleste EM-førerne sier han med latter.


JC Raceteknik
JC Raceteknik er teamet som driver biler i SuperCar samt den nest høyesten rallycrossklassen RX Lites – både i EM og SM. JC Raceteknik er stasjonert i Värmländska Kil, men har i løpet av årene jobbet med førere fra hele verden. Under sesongen 2016 vant teamet RallyX Nordic i klassen RX Lites, samt andreplass i både det internasjonale RX2 og vintermesterskapet RallyX on Ice. JC Raceteknik driver også et juniorteam i crosskart hvor målet er å hjelpe frem unge, lovende talenter.
Mer info finnes på:
Hjemmeside: https://www.jcraceteknik.com
Facebook: https://www.facebook.com/jcraceteknik

Teamsjef Joel Christoffersson
Bor: Kil, Värmland
Alder: 26 år
Mekanikerdebut: Christoffersson startet som 14-åring å skru hos rallycrossføreren Kenneth Hansen.
Tidligere meritter: Gull i X-games med Liam Doran og drev Travis Pastranas RX-team i Global Rallycross 2012.

JC Racetekniks førere: Supercar

Thomas Bryntesson
Bor: Töcksfors, Värmland
Klubb: NMK Trøgstad (Norge)
Alder: 20 år
Kjører: SuperCar-EM og RallyX Nordic
Debut: Startet med gokart 2006. Debuten i rallycross var 2014 i norska Rallycross nasjonal klasse 2.
Meritter: Gull i RallyX Nordic (klassen Supercar Lites), samt sølv i RX2 International Series 2016 og vintermesterskapet RallyX on Ice 2016. Tredjeplass i RX2 International Series 2015. Vant som debutant Norgecupen i Rallycross Nasjonal klasse 2. Har i gokart kommet på andreplass i det norske mesterskapet tre år på rad, samt vunnet Skandinavisk cup og  Göteborgs stora pris.
Både svensk og norsk: Thomas som er født i Sverige, bor i värmländska Töcksfors. Fordi hans mamma er norsk har han dobbelt statsborgerskap. Han konkurrerer med norsk lisens og er medlem av Team Norway.
Hjemmeside: www.tbrx.se
Facebook: https://www.facebook.com/tbrxthomas/?fref=ts

Ola Frøshaug
Bor: Trøgstad, Norge
Klubb: NMK Trøgstad
Ålder: 52 år
Kör: SuperCar-EM og RallyX Nordic
Debut: Startet motorsportkarrieren med bilcross i 1983. Startet i 2001 å konkurrere i rallycross-klassen Supernasjonal.
Meritter: Foruten de mange bilcross-seierne har Ola tatt pallplasser i det norske mesterskapet i både bakkeløp og rallycross, samt at han er åtte ganger NEZ mester (mesterskapet for den nord-europeiske sonen). Frøshaug kjørte SuperCar på hjemmebane 2006 og 2007, han kom da til C- og B-finale.
Hjemmside: www.teame18.no
Facebook: https://www.facebook.com/teame18/?fref=ts

Bilen
SuperCar Ford Fiesta
Akselerasjon: 0-100 på to sekunder
Motor: 2,0 l turbo
Girkasse: 6 girs sekvensiell girkasse
Bremser: Alcon
Støtdempere: Öhlins

Terminliste RallyX Nordic
22 april: Grenland, Norge
3 juni: Arvika, Sverige
17 juni: Solvalla, Sverige
19-20 august: Nysum, Danmark
9 september: Götene, Sverige
23 september: Strängnäs, Sverige

Terminliste Supercar-EM
31 mars: Barcelona, Spania
9 juni: Hell, Norge
30 juni: Höljes, Sverige
1 september: Lohéac, Frankrike
15 september: Bikernieki National Sports Base, Latvia

Arrangørenes hjemmesider:
RallyX Nordic: http://www.rallyx.se
Fia World Rallycross Championship: http://www.fiaworldrallycross.com/