Bursdag og fire løp på Rudskogen for Marcus

Marcus Påverud får noen hektiske dager i forbindelse med racing-NM på Rudskogen kommende helg. Fredag fyller han 17 år og lørdag og søndag kjører han til sammen fire forskjellige billøp på banen i Rakkestad.

Marcus har fått dispensasjon fra Norges Bilsportforbunds aldersbestemmelser og stiller opp i NM i GT3-klassen med sin Honda Civic TCR og i tillegg skal han kjøre et fire timers langdistanseløp i Danish Endurance Championship sammen med sin danske makker og teamsjef Martin Jensen.

-Jeg trodde egentlig ikke jeg skulle få kjørt løp i Norge i år, men nå blir det virkelig fullt kjør på Rudskogen. Det er trening på fredag og er jeg heldig får jeg kanskje et stykke bursdagskake også. Lørdag og søndag blir det kvalifisering og til sammen fire forskjellige billøp. Jeg har egentlig satset på internasjonal deltakelse i år, men det blir moro og utfordrende å måle krefter med norske og danske konkurrenter, sier Marcus.

Marcus, som altså fyller 17 år på fredag, får en veldig hektisk helg på Rudskogen. Fredag er det fri trening både for NM-løpene og det danske langdistanseløpet. Lørdag formiddag kjører han kvalifisering for begge løpskategorier. Lørdag ettermiddag kjøres det første av tre heat i racing-NM for GT3-klassen. Dagen avsluttes med fire timers langdistanseløp i Danish Endurance Championship. På søndag kjøres det ytterligere to heat i NM for GT3.

-Jeg har egentlig ikke kjørt mye på Rudskogen i og med at jeg har deltatt i den danske DS3-cupen de to siste sesongene, men det er etter min mening en av Nordens fineste og mest utfordrende baner. Jeg tror jeg har en god sjanse til å hevde meg i toppen i GT3 NM, selv om det går et par Porscher og en rask Seat Leon i klassen. Når det gjelder det danske langdistansemesterskapet vet jeg ærlig talt ikke mye om nivået, men jeg vet vi får en intern teamfight med en Ferrari som også skal driftes av mitt team, Insight Racing. Det hadde vært moro om vi i Hondaen kunne klare å slå Ferrarien, sier Marcus.

Marcus Påverud åpnet sesongen for fire uker siden med å stille opp i 24 timersløp på Paul Ricard-banen i Frankrike. Marcus var da den yngste sjåføren i et startfelt der det blant annet stilte flere tidligere Formel 1-førere. Marcus overbeviste med å lede klassen for TCR-biler etter tre timers kjøring, men dessverre måtte teamet bryte med motorhavari etter åtte timer. JAS Motorsport, som er Hondas offisielle racingavdeling, tok fullt ansvar for motorproblemene og har satt bilen gratis i stand igjen med ny og oppgradert motor.

-Det var selvfølgelig veldig skuffende det som skjedde på Paul Ricard, men nå ser jeg virkelig fram til å konkurrere igjen. Hva som skjer videre utover i sesongen er ikke helt spikret, men det blir et knalltøft 24-timers løp på Formel 1-banen i Barcelona første helgen i september der det allerede nå er påmeldt 22 TCR-biler. Vi har også fått mulighet til å kjøre et par løp i det svenske STCC-mesterskapet i høst, forteller Marcus.