Camilla Antonsen til topps

C_Antonsen_14_TYSK
Camilla Antonsen gikk helt til topps og vant helgens EM-runde i rallycross for Touringcar på Estering i Tyskland.

Uten tvil Camillas største prestasjon på bilbanen og etter mange år i sporten går hun fortsatt foran og viser andre jenter at alt er mulig. Camilla er første kvinnelige vinner av en rallycross-runde i et FIA-mesterskap. På Estering var Camilla på en 3. plass med sin Ford Fiesta etter de innledende omgangene. Kjetil Larsen og den svenske EM-lederen Daniel Lundh var de eneste som var foran Camilla.

Men i sin semifinale slo Camilla til og vant. Hun fikk med seg Anders Bråten og Ben Philip Gundersen til finalen. I den andre semifinalen var det Filip Baelus fra Belgia som vant, fulgt av Thorleif Lona og Daniel Lundh. Dermed var det fire nordmenn i finalen.

De norske var ikke beskjedne i denne finalen, og besatte like godt de fire første plassene. Camilla Antonsen kjørte først over mål til stor jubel fra de mange tilskuerne på tradisjonsrike Estering. Nærmest fulgte Thorleif Lona, mens Anders Bråthen tok tredjeplassen og Ben Philip Gundersen fjerdeplass.

Fortsatt er det svenske Daniel Lundh som leder med 164 poeng. Torleif Lona på andreplass har 150, mens Anders Bråten har 138. Deretter følger Kjetil Larsen med 137, Fredrik Salsten med 91, Tom Daniel Tånevik med 74, David Nordgaard med 84 og Kjetil Tangen med 66. Det er sju norske førere blant de åtte beste med andre ord. Ben Philip Gundersen er på 8. plass med 50 poeng, mens Camilla Antonsen er på 14. plass med 39 poeng.

Årets siste EM-runde kjøres i Italia om en uke.