Capito fra rally til formel 1

J_Capito_2
Volkswagens motorsportsjef, Jost Capito, forlater snart sin post til fordel for jobben som teamsjef i formel 1-teamet McLaren. Under Rally Finland takket NBF Capito for innsatsen hans for å gjøre Andreas Mikkelsen til en av verdens beste førere.

-Jeg har alltid hatt stor tro på Andreas. Det har vært en glede å jobbe med ham. Han er en verdensmester for fremtiden. Han har det som skal til for å nå helt til topps. Måten han og Anders har utviklet seg på det siste året er også helt fantastisk. Den jobben EVEN Management legger ned for å utvikle sine utøvere er også imponerende, så alt ligger til rette for suksess for dem, sier Jost Capito (57).

Han forlater rally-VM rett før de nye WRC-bilene introduseres, men føler seg trygg på at VW er i god rute.

-Vi er nesten i mål med den nye bilen, og den blir bra. Jeg er trygg på at Andreas og Anders vil ha en vinnerbil neste år, sier Jost Capito.

Allerede i januar ble det klart at han tar over sjefsrollen i McLaren, men han har sagt at han ikke vil forlate Volkswagen før hans etterfølger er på plass. Nå ligger det an til at Rally Tyskland blir han siste i VW-rollen, og at Belgias Grand Prix helgen etter blir hans første løp i McLaren. Tyskeren har en lang karriere bak seg, først i BMW, deretter Porsche, Sauber Formel 1, Ford og nå Volkswagen.

Under Rally Finland takket NBFs generalsekretær Hallgeir Raknerud Capito for måten han og hans team har utviklet Andreas Mikkelsen på og også både Ola Fløene og nå Anders Jæger som kartlesere. For at han ikke skal glemme nordmenn fikk han overrakt en norsk T-skjorte og lue.

J_Capito_1
-Du må også huske at vi ikke bare har rallytalenter i Norge. Et av de største kartingtalene i Europa i dag er norsk og heter Dennis Hauger, sa Raknerud som også overleverte bilder av Dennis så den nye formel 1-sjefen vil huske fjerdemann fra årets junior-EM.

-Jeg er faktisk allerede blitt informert om ham av Harald Huysman, kunne Capito glise, men han kunne selvfølgelig ikke love noen plass i McLaren ennå.

-Men tusen takk både for gave og informasjon. Jeg har bare gode erfaringer med nordmenn så jeg glemmer ikke dere, sa Capito som fulgte Tysklands Grand Prix på TV sammen med sin sønn på søndag ettermiddag, etter målgang i Rally Finland.