Celina til topps i Piteå

På Midnight Sun Drag Festival i Piteå var det tilsammen 29 deltakere i klassen junior dragster. Blant deltakerne var flere som har gjort det sterkt i svensk mesterskap flere år. I denne klassen kvalifiserer man etter reaksjonstid. Til elimineringen setter man egen tid (index) på bilen. F.eks om man tror bilen klarer 8,0 sekund så kan man sette 8,0 som index. Om man da møter en motstander som har 9,0 som index så vil den motstanderen få 1,0 sekund i forsprang ut fra start.

 

Celina hadde litt trøbbel til å begynne med i kvalifiseringen,men reaksjonstidene ble bedre og bedre og hun tok seg til slutt på riktig side kvalstigen. Det ble til sammen 5 elimineringsrunder og Celina hadde beste reaksjontid i samtlige av rundene. Den beste runden hadde hun 0,001 i reaksjonstid! Altså en tusendels sekund fra helt perfekt reaksjon! I tredje eliminering kjørte Celina 8,162 på 8,16 index! Den runden hadde hun 0,012 i reaksjonstid. Meget tøff konkurent i klassen med andre ord!

 

I finalen møtte hun han som leder svensk mesterskap i junior dragster. Han har tatt pallplassering på alle stevner han har deltatt på. Celina tok starten og dro i land seieren med tid på 8,16!