Christer Gislerud fortsatte der han slapp

c_gislerud.jpgDenne helgen var det sesongstart for Special Saloon Car Challenge på Jyllandsringen i Danmark og Christer Gislerud var på plass med sin Porsche 996 GT3 for å forsvare tittelen fra 2008.

Under den første tidstreningen viste det seg at motstanden var tøffere i år enn i fjor, og Christer måtte ta til takke med femtetid totalt og andretid i sin klasse. Raskest på den første tidstreningen var ringreven Michael Klostermann i en BMW foran Lars Schönemann i en Porsche 993 GT2. I den andre tidstreningen hadde imidlertid Schönemann problemer med tempoet, og Christer kjørte inn til en fjerdetid totalt og nok en andretid i sin klasse.

Som vanlig var det i finalene at Christer viste sin styrke. I den første finalen passerte han Johannes Graversen og Jørgen Hansen og kjørte inn til en flott andreplass totalt og seier i sin klasse. Lars Schönemann vant løpet totalt, mens Michael Klostermann måtte bryte løpet med et voldsomt motorhavari i sin BMW.

Finale nummer to var preget av flere runder bak sikkerhetsbilen, noe som var en ulempe for Christer Gislerud.

– Jeg kan matche de raskeste totalt på rundetider og dermed kjempe om totalseier, men både Lars Schönemann og Johannes Graversen har sterkere motorer enn meg, derfor klarer jeg ikke å henge med når feltet slippes avgårde bak sikkerhetsbilen. Etter omstarten ble det for få runder til at jeg klarte å hente inn igjen det forspranget de fikk i omstarten, sa Christer Gislerud etter den første finalen. Han var imidlertid godt fornøyd med å sikre dobbeltseier i sin klasse og dermed full pott i mesterskapet.

Neste løp i danske Special Saloon Car Challenge kjøres den 23. og 24. mai på Padborg Park.