Christian fra kart til bil

c_krognes.jpgChristian Krognes (18), er tatt inn som læregutt hos Norges mest profesjonelle racingteam, Møller Bil Motorsport, og bytter karting med bil.

Christian Krognes fra KNA Varna har de siste årene kjempet i Europa-toppen i gokartklassen KZ2, har flere NM-gull og har vært finaledeltaker i Bilsporttalentet to ganger. Nå avanserer han fra gokart til racing med bil, og får en gyllen mulighet i Møller Bil Motorsport.

-Christian er et kjempetalent som har kjørt gokart for vårt juniorteam i flere år. Vi har allerede tre erfarne sjåfører på teamet, men jeg kan ikke utelukke at han debuterer i Europas tøffeste racingserie allerede i år, forteller teamsjefen i Møller Bil Motorsport, Øystein Holtet.

Det norske racingteamet deltar med en Audi TT 2,0 turbo i det tyske langdistansemesterskapet (VLN), som er et av de største motorsportsmesterskapene i verden i forhold til deltakere. Alle løpene går på den berømte Nürburgring Nordschleife og Christian Krognes er godt forberedt.

-Jeg har deltatt på et kjørekurs på banen, og fikk også noen prøverunder med teamets TT i fjor. Denne vinteren har jeg studert video og dataspill av banen, sier Christian som er takknemmelig for å fått denne sjansen.

I langdistanseracing er det flere førere som deler på kjøringen, og hvordan sjåførene skal fordeles i de ulike løpene er ikke avklart. Fra før har Møller Bil Motorsport Håkon Schjærin fra Flisa, Atle Gulbrandsen fra Hamar og tyske Peter Oberndorfer på laget.