Christian Krognes med spennende sesong

Når Christian Krognes (28) starter helgens 12 timer lange åpningsløp i Intercontinental GT Challenge på Bathurst i Australia, tar han fatt på sin kanskje mest spennende sesong noensinne. Sammen med det tyske teamet Walkenhorst Motorsport og BMW fabrikksførerne Mikkel Jensen (24) og Nick Catsburg (30), skal Team Norway føreren kjøre alle løpene i Intercontinental GT Challenge i en BMW M6 GT3.

Christian Krognes hadde en fantastisk sesong i 2018 der seieren i 24 timers løpet på Spa Francorchamps var det klare høydepunktet. I tillegg forbedret han sin egen banerekord på VLN-varianten på Nürburgring, som han nå har hatt i over 2 år, og han fikk vist styrke da han gjorde en meget god innsats i 24 timers løpet på samme bane. At han i tillegg ble kåret til årets Bilsportutøver i Norge satte punktum for en eventyrlig sesong der han for alvor fikk plassert seg i GT3 eliten.

Nå venter nye utfordringer for Krognes som etter Bathurst også skal kjøre løp på Lagunca Seca i USA, Spa i Belgia, Suzuka i Japan og Kyalami i Sør-Afrika – som alle inngår i Intercontinental GT Challenge-serien. Når sesongen er over i oktober forventes det at det har stilt over 30 fabrikksteam til start, noe som gjør serien til en av de mest prestisjefylte GT3-mesterskapene i verden. I tillegg planlegger Krognes å stille til start i en BMW M6 GT3 på 24-timersløpet på Nürburgring og utvalgte VLN-løp på samme bane.

Walkenhorst Motorsport:  Christian Krognes (NOR)

«Det blir en travel sesong med omkring 15 løp og mye reising, men jeg er ekstremt fornøyd og takknemlig for muligheten jeg har fått og tar utfordringen på strak arm. Bilen jeg kjører er en av to biler som er offisielt støttet av BMW Motorsport og vi har en helt klar målsetning om å vinne serien sammenlagt. Walkenhorst har vist at de er på høyden med de aller beste med seieren vi tok sammen på Spa i fjor, og med støtten fra BMW mener jeg vi har en perfekt ramme for sesongen»

Løpet på den ikoniske banen i Bathurst starter lørdag kveld 19:45 Norsk tid, med målgang 12 timer senere.