Christian Sandmo og Ola Frøshaug NEZ mestere i Rallycross

IMG_8785
NEZ mesterskapet i Rallycross 2015 ble avgjort på Grenland Motorsenter 15.-16. august. Mesterskapet har bestått av 4 løp i henholdsvis Litauen, Latvia, Danmark og Norge. Forrige helg ble det kjørt på Nysumbanen i Danmark og på det løpet vant både Lise Marie Sandmo, Christian Sandmo og Ola Frøshaug sine klasser.

Bilde 124Frøshaug ledet dermed sin klasse (NEZ Open) klart etter seier i de tre første løpene. I det siste løpet ble Frøshaug nummer tre etter Rune Engesvoll og Terje Morstad. Engesvoll og Morstad har ikke kjørt noen runder tidligere og hadde dermed ingenting å si for sammendraget. Med tredjeplassen sikret Frøshaug seg nok et NEZ-mesterskap, det syvende i rekken. Han vant foran Mikael Persson, Sverige og Kristaps Grunte, Latvia.

SandsmoChristian Sandmo (NEZ 2000) stod over løpet i Latvia, og lå på andre plass sammenlagt etter løpet i Danmark, et poeng bak danske Rasmus Nielsen. Nielsen stilte ikke til start på Grenland, men latvierne Spikis og Oss lå rett bak Sandmo i sammendraget. Sandmo kjørte inn til seier foran David Nordgård og Dennis Christensen, Danmark. Dermed sikret også han nok et NEZ gull.

I NEZ Super 1600 var det Daniel Svenningsen som ledet mesterskapet før det siste løpet. Også Lise stod over løpet i Latvia og lå på fjerdeplass i mesterskapet før det siste løpet. Latvierne Diržininkas og Safonovs stilte imidertid ikke til start verken i Danmark eller Norge og med fjerde plass på Grenland sikret Lise sølv i mesterskapet sammenlagt.

IMG_8304Trond Marthinsen la opp sin rallycrosskjøring etter fjorårssesongen, men gjorde et lite innhopp på Grenland og det med stil. Han vant løpet foran Svenningsen, Danmark og Svein G. Nilsen. Svenningsen vant klassen sammenlagt og Diržininkas fra Litauen fikk bronsemedalje.

I NEZ Supercar ble Morten Stensrud nummer to på Grenland, men mesterskapsmedaljene gikk til Estland og Litauen.