Circle K-avtale for Oliver Solberg

Stortalentet Oliver Solberg (16) får med seg den verdensledende drivstoff- og detaljhandelkjeden Circle K i sin satsning på RallyX Nordic (Nordisk mesterskap) i rallycross.

16-åringen, som vant to av fem runder og tok mesterskapssølvet i serien i fjor, kjører videre med sin far Petter Solbergs tidligere VM-bil (2015-2016), som fortsatt skal driftes av familiens PSRX-team. Nå får Solberg junior også kjærkommen støtte fra Circle K i forsøket på å bli tidenes yngste mesterskapsvinner i Supercar-klassen.

– Circle K er min første virkelige storsponsor på dette nivået, og det er helt fantastisk. Uten den støtten ville det ikke vært mulig med denne satsningen på RallyX Nordic, sier Oliver Solberg.

– Det har vært en spennende prosess så langt, og jeg har allerede satt meg godt inn i markedsdelen av avtalen. Jeg har selv vært med på å utforme designet på bilen og teamet.

Avtalen med Circle K strekker seg over tre år, og planen er med tiden å ta med den nye sponsoren over i ungguttens rallysatsning.

– Det er en av grunnene til at Circle K-sponsoratet er så viktig for meg. Rallycross er artig og veldig utviklende, men det er også et steg på veien mot det jeg virkelig ser som den sportslige framtiden min; rally, sier Oliver Solberg.

– Rallycrossbilen er morsom og veldig spennende å kjøre med hele 600 hestekrefter å holde styr på, men enda viktigere er det at jeg lærer utrolig mye av å kjøre både bilen og RallyX Nordic-serien, som i år vil holde høyere nivå enn noensinne. Når jeg kommer fra dette og over i rallybilen, vil den føles enklere å håndtere. På den måten er jeg heldig som har Circle K med på laget for å utvikle meg mest mulig.

Selv om målet og håpet er å kjempe om nordisktittelen til slutt, har den norsk-svenske 16-åringen mest fokus på utvikling. Solberg ble tidenes yngste Supercar-vinner da han som 15-åring (på dispensasjon) vant nordiskrunden i Arvika for elleve måneder siden.

– Hver gang jeg setter meg i bilen, kommer smilet fram, og jeg vil ikke gå ut igjen. Det er en fantastisk mulighet jeg har fått av Circle K, slår Oliver Solberg fast.

Allerede til helgen er det sesongåpning i RallyX Nordic. Løpet finner sted søndag på VM-banen i svenske Höljes, Värmland.

– For å oppnå suksess og bli kundenes førstevalg, ser vi oss tjent med tidlig å velge ut og trene opp talentene. Vårt samarbeid med Oliver Solberg går hånd-i-hånd med disse ambisjonene. For oss er det svært spennende at den yngste utøveren som samtidig er blant favorittene, kjører for oss i RallyX Nordic, sier markedssjef Johan Kraft-Johanssen i Circle K Norge.

– Vårt søsterselskap i Sverige er hovedsamarbeidspartner med både STCC (Swedish Touring Car Championship) og RallyX Nordic. Ettersom Oliver har dobbelt statsborgerskap, er han en flott «match» for oss.

 

Mer info her

RallyX Nordic-serien 2018:
6. mai: Höljes, Sverige
3. juni: Arvika, Sverige
24. juni: Grenland, Norge
12. august: Nysum, Danmark
26. august: Kouvola, Finland
7. oktober: Tierp, Sverige