Coronaproblematikk stopper Påverud

Marcus Påverud skulle kjørt Lamborghini Super Trofeo i Barcelona kommende helg, men har valgt å avslutte sin satsing i mesterskapet før de tre siste rundene på grunn av corona-pandemien.

 -Det er den hardeste beslutningen jeg har tatt noensinne, for jeg skulle så gjerne kjørt resten av mesterskapet som planlagt. Men problematikken rundt corona, karantenebestemmelser og usikkerhet rundt forsikringsdekning gjør det rett og slett for vanskelig og risikabelt, og dermed har jeg valgt å avslutte årets sesong nå, sier Marcus Påverud.

20-åringen fra Lier har kjørt fire løp i Lamborghini Super Trofeo sammen med sin tyske makker Sebastian Balthasar tidligere i år. Både på Misano i Italia og på Nürburgring i Tyskland var duoen med i tetkampen, blant annet med en pallplass på Misano der bare uflaks hindret dem i å vinne. Førstkommende helg skulle Marcus kjørt på Formel 1-banen i Barcelona, og deretter sto Spa Francorchamps i Belgia og Paul Ricard i Frankrike på programmet.

-Økningen i coronasmitte ute i Europa har gjort det umulig å fortsette satsingen. Jeg ønsker selvsagt ikke å risikere å komme tilbake til Norge som en potensiell smittespreder etter å ha kjørt løp i utlandet. Karantene-bestemmelsene er også en vesentlig årsak. Om jeg skulle kjørt de tre siste rundene i mesterskapet ville jeg kunne endt opp med totalt drøyt 70 dager karantene, først i form av innreisekarantene i landene der jeg skulle kjøre og deretter karantene i Norge ved hjemkomst, sier Marcus Påverud.

I tillegg kommer risiko ved ugyldige forsikringer, der Marcus allerede har hatt en svært ubehagelig opplevelse tidligere i høst. Han ble rett og slett ranet ved ankomst med toget til Bonn da han skulle kjøre løpene på Nürburgring, og forsikringselskapet har ikke villet dekke tapet fordi han var på reise til et «rødt» land.

-Da jeg skulle gå av toget på stasjonen i Bonn for å bli hentet av teampersonell, kom det en person løpende og nappet med seg hjelmbagen som jeg bar på. Han klarte å komme seg vekk ved å hoppe inn på toget rett før dørene ble lukket og forsvant altså før jeg hadde klart å reagere. Foruten hjelm ble jeg frastjålet HANS-krage, ørepropper og hansker, totalt til en verdi av ca. 60 000 kroner. Forikringselskapet har avslått å dekke dette tapet, forteller Marcus.

Marcus vil bruke tiden framover til å forhandle med team og vurdere muligheter for å kjøre i forskjellige mesterskap i 2021. Målet er å få et sete i GT3-klassen i GT World Challenge, og i tillegg til Lamborghini er det flere team som allerede har meldt sin interesse for unggutten fra Lier.

-For øyeblikket er alt i det blå, men jeg har god tid til å vurdere forskjellige tilbud og muligheter. Men først skal jeg bruke litt tid på å svelge skuffelsen om hvordan 2020-sesongen måtte avsluttes, sier Marcus Påverud.