Crosskart på vei til Finland

crosskart_sf.jpgDenne uken har representanter fra det finske bilsportforbundet vært på besøk på Hønefoss for å se nærmere på crosskartsporten.

Utgangspunktet for besøket var interessen for våre juniorklasser, Mini, 85 og 125. Det motorgale finske folket har nemlig over 300 bilcross- og rallycrossbaner som per i dag ikke kan brukes av barn under 15 år. Da de finske representantene blant annet fikk se Jacob Lyseng kjøre 85cc ble de mektig imponert. De ønsker å ha oppvisning allerede på EM-runden i rallycross om to uker samt under Rally Finlands åpningsetappe i slutten av juli.

Åpningsetappen vil denne gang gå inne i byen i forbindelse med at Rally Finland har 60 års jubileum. Forbundet har allerede bestilt en crosskart for å bruke til demo utover høsten og til 2011 vil de ha på plass et finsk mesterskap i alle klasser, også 250 og 650. De ønsker også å arrangere en mesterskapsrunde i NEZ championship neste år.

De utsendte var Kalle Jokinen og Mika Mäki, for øvrig de eneste ansatte i forbundet med bakgrunn som aktive førere. Mika (23) startet med motorsport da han var 6 år og har rukket å bli finsk mester flere ganger i gokart, og han har kjørt formel 3 internasjonalt. Kalle (38) debuterte som 8-åring i Gokart og endte opp på toppnivå i EM og VM. I tillegg har han kjørt Formel Renault og Formel Ford med 14 seiere. Han har også vært mekaniker og bodd sammen med Formel1 stjernen Mika Hakkinen i tre år. Kalle er forøvrig allerede utnevnt til å sitte i NEZ Crosskart Comission og vil delta på høstens møte i Riga i Latvia