Crosskart-rekord i Sverige

crosskart.jpgDet er deltagerrekord med hele 114 påmeldte førere når det på lørdag er det klart for crosskartens første runde i NEZ Championship i regi av Østmark MK. Mange norske førere er også med.

Rekordmange 114 førere er påmeldt fra Sverige, Norge, Danmark, Latvia, Estland og Russland. Det er klassene 125 ccm, 250 ccm og 650 ccm som inngår i NEZ mesterskapet.
I den største klassen 650 er regjerende mester Per Bjørnsson. Han får litt av et startfelt å slite med, hele 41 karter er påmeldt. Det blir ikke lettere av at det i tillegg til Per er hele 12 førere som har tatt en eller flere gullmedaljer de siste årene og som må regnes med i toppen. Disse er Harald Engerud, Thomas Lohne, Rikard Berglund, Per Bjørnsson, Peter Gillberg, Pål Smørsten, Alexander Wiik, Ludvik Einarsen, Daniel Sundsten, Lukas Walfridsson, David Tobias, Andreas Carlsson og Yngve Andre Strand.

I 250-klassen er deltagerantallet omtrent som i fjor, men i år er nivået enda høyere og favorittene flere. Regjerende mester Mathias Michaelsen vant i Østmark i fjor da han sloss tett med Harald Engerud og Jens Rippe i finalen. I år er Harald gått over til 650 ccm men det er kommet til flere førere som holder høyt nivå i år, blant annet årets SM leder Daniel Jansson som har hatt noen års pause etter at han tok flere SM gull i 250 klassen for noen år siden.

I 125-klassen er regjerende mester David Tobias gått over til 650 og sølvvinner Oscar Solberg har gått til 250-klassen. Nærmeste forsvarer blir da Carl Henrik Lyche som tok bronse i fjor og som leder NM i så langt i år. Men han også får det ikke lett, ikke minst mot SM-leder Marcus Andersson som har vist seg nesten overlegen i Sverige i år. Disse to møtes for første gang i år i Østmark.
Hvem som trekker det lengste strået på Østmark er umulig å forutse, det trenger ikke å bli noen av de nevnte med det nivået som er i dag. Man skal faktisk også ha litt flaks blant annet med heatoppsett, unngå påkjørsler osv. En ting er sikket, Østmark blir det største og forhåpentligvis beste løp noen gang i crosskartens historie.