Crosskartsesongen godt i gang.

Det har vært 2 løp i NM og NC for Crosskart i mai. Første løpet ble arrangert på Finnskogbanen av KNA Solør Motorsport, og dette ble arrangert sammen med det Nordeuropeiske mesterskapet i Crosskart. Her stilte ca 130 førere til start og et stort flertall av disse var norske. Det ble etter løpet satt opp egne lister for NM og NC før poeng ble tildelt.

Sist helg ble 2.runde arrangert hos NMK Konsmo, og 96 førere hadde tatt turen til det blide Sørland. Og etter bare to løp er det jevnt i alle klasser, hvor mye kan skje på de resterende 4 rundene.

I Norgescupen for 85 ccm har Jørgen Sørlie fra NMK Aremark tatt en foreløpig ledelse. Han ble nummer 2 på Finnskogen og vant i Konsmo. Dette gir han en 7 poengs ledelse foran Peder Johansen fra NMK Grenland. Johansen vant på Solør, og ble nummer 7 i Konsmo. Alvin Brøderud fra KNA Kongsvinger ligger som nummer 3 i sammendraget etter to A-finaler med henholdsvis 5. og 4. plass.

Sørlie og Johansen er også navnene som går igjen i 125 ccm, hvor storebrødrene til Jørgen og Peder, nemlig Jonas Sørlie og Simen Johansen utøver en tett kamp om poengene. Jonas Sørlie vant på Finnskogbanen, med Simen på andreplass og i Konsmo byttet de plass. Dermed ligger de helt likt i toppen. Timian Trevland Hansen fra NMK Tønsberg følger på en foreløpig 3 plass, men det er veldig jevnt nedover i klassen.

Veldig jevnt er det i 250 ccm klassen. Troy Petersen, NMK Melhus, vant på Finnskogbanen foran Aron Stjern Rød, NMK Grenland og Sebastian Bjerkli, NMK Melhus. Når vi så kom til Konsmo var det Eirik Steinsholt, NMK Grenland som var best. Og med sin 4. plass fra Finnskogen topper han NM-sammendraget foran Troy Petersen og Aron Stjern Rød. Men foreløpig skiller det bare 4 poeng mellom de 4 første.

I 650 ccm klassen er det dessverre veldig få deltagere. Mats Samuelsen Lislevand, NMK Konsmo, har vunnet begge løpene og leder foran Sondre Brendryen, NMK Melhus og Jan Terje Samuelsen, NMK Konsmo.

En av grunnene til at 650 klassen har få deltagere kan nok være at mange har gått over til Crosskart Xtreme for der var det hele 29 deltagere på Konsmo. Nikolai Haldammen fra KNA Kongsvinger er den som foreløpig har vært mest stabil med to andreplasser og dermed leder klassen. Klubbkamerat Jan Emil Wilsberg vant på Finnskogen, men en smell i første runde i A-finalen på Konsmo gjorde at det endte med 6. plass. Han ligger på 2. plass i sammendraget, 3 poeng bak Haldammen. Det var Markus Gimle Enger fra NMK Krabyskogen som var raskest på Konsmo og klatret dermed opp til 3. plass sammenlagt etter en 8. plass på Finnskogen.

Ny klasse i 2023 er Crosskart Xtreme jr.  Klassen er tildelt Norgescup i 2023, men har foreløpig bare 7 deltagere og trenger påfyll for å kunne oppfylle kravet om status neste år. Det er håp om at det kommer flere deltagere utover i sesongen, bare klassen får tid. Dennis Vik, NMK Konsmo, er den som har gjort det best og vunnet begge løpene. Han leder foran Anniken Lindfjord fra NMK Elverum som har 2 andreplasser. Henrik Farmen fra NMK Hønefoss ligger på 3. plass etter henholdsvis 5. og 4. plass.