Døgnet rundt for Møller Bil Motosport

24t_moller.jpgMøller Bil Motorsport er klare for det legendariske 24-timersløpet på Nürburgring Nordschleife i Tyskland. Og i år er startfeltet sterkere enn noen gang.

– 24-timersløpet på Nürbugring har hatt en eventyrlig utvikling de siste årene. Nå stiller flere fabrikksteam til start i mange av klassene og løpet har opparbeidet seg en høy status over hele verden, sier teamjef og sjåfør Håkon Schjærin som har kjørt hvert eneste 24-timersløp på Nürburgring siden 1995.

24-timersløpet på verdens lengste racerbane er høydepunktet for mange motorsportsentusiaster over hele Europa. Mer enn 200 000 tilskuere samler seg rundt den 25 kilometer lange banen, og i år er startfeltet sterkere enn noen gang.

Blant teamene som vil kjempe om totalseier finner man fabrikksteam fra Audi, BMW, Porsche, Mercedes, Ferrari og Lexus. Fabrikksstøttede team finner man også i klassen til Møller Bil Motorsport, for biler med 2,0 liters turbomotorer. Team med støtte fra både Audi, Opel og Subaru møter Møller Bil Motorsport og deres Audi TT 2,0 TFSI denne helgen.

– Vi er vant til tøff motstand i denne klassen, så det skremmer oss ikke. Men 24-timersløpet er et ekstremt tøft løp, hvor mye kan skje. Det gis ingen garantier i motorsport, men vi har jo et mål om å fullføre. Og hvis vi fullfører kan alt skje, sier Schjærin.

Møller Bil Motorsport stiller med sine tre faste sjåfører Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Christian Krognes. I tillegg er Kenneth Østvold hentet inn som fjerdefører, og 22-åringen fra Ottestad utenfor Hamar får sin debut i 24-timersløpet på Nürburgring.

Like viktige som sjåførene under et 24-timersløp er mekanikerne, og mekanikerteamet ledet av Leif Erik Vik har er klare for oppgaven. Også denne gangen er det med gjestemekanikere fra Møller Bil som debuterer som racingmekanikere under 24-timersløpet.

– Vi har svært god erfaring med gjestemekanikerne fra Møller Bil, så vi er trygge på mekanikerne våre. Vi har gode rutiner for 24-timersløpet, så nå gjelder det bare at vi har flaksen på vår side, avslutter Håkon Schjærin.