Damenes tur i GT4?

Etter at både NM-vinner i GT4 Marius Solberg Hansen og NM-toer fra 2021, Didrik Esbjug tar steget opp i STCC TCR er klassen svært åpen.

Det nærmer seg NM-åpning på Vålerbanen 7. og 8. mai og en klasse som er veldig åpen og som det er knyttet stor spenning til er GT4-klassen hvor hele 18 førere stiller til start. Denne klassen vokser år for år, og her kommer det inn flere sterke førere.

Kanskje er det året hvor vi får en kvinnelig norgesmester i GT4 klassen i Racing. Blant annet har NM-treer fra 2021, Anna Sand Skjærbekk håp om å kjempe i toppen i klassen denne sesongen, og hun seiler opp som en av de store favorittene etter en sterk debutsesong i fjor.

– Det gikk veldig bra i fjor med bronseplass i NM, og målet for årets sesong er å komme helt til topps, men jeg vet at det blir en hard konkurranse om tittelen, forteller hun. Teamet skriver at de i vinter har oppgradert og forbedret bilen noe som både har vært kostbart, men også hardt arbeid, og de håper jobben betaler seg med gull i Racing NM.


FAVORITT: Anna Sand Skjærbekk må nok finne seg i å være en av favorittene i årets GT4-mesterskap,
og selv håper hun å kunne gå helt til topps. Foto: Marius Svingen

Ei annen kvinnelig racerfører som kan melde seg på i Racing-NM klasse GT4 er Andrine Rafoss som er et av våre store talentet innen bilsport. Hun er med på juniorlandslaget og har sin hovedsatsing i rallycross, men i år skal hun også kjøre fullsesong i Racing NM.

– Jeg gleder meg til å komme i gang og vi skal kjøre full NM-sesong i Racing NM. Dette blir veldig annerledes enn rallycross, men et av målene denne sesongen blir å bli kjent med bilen og opplegget rundt baneracing, forteller Rafoss.


UTFORDRER: Vi skal ikke glemme Andrine Rafoss som også ønsker å kjøre fort i GT4 denne sesongen. Selv om dette er hennes første sesong i GT4 er målsetningen å være med å kjempe om topplasseringer i løpet av sesongen. FOTO: Anne Beth Mål Arntzen

Teamet til Rafoss har kjøpt vinnerbilen til Marius Solberg Hansen fra 2021, og Solberg Hansen viste i fjor at å kombinere rallycross og racing går fint. Han ble nemlig norsk mester i begge grener.


VINNERBIL (t.h.): Andrine Rafoss tar over vinnerbilen fra 2021 etter Marius Solberg Hansen. Hun har fått testet bilen noe, og begynner å finne seg til rette. Foto: privat.

Andrine har i løpet av vinteren tatt lappen og fylt 18 år, og etter feiringen gikk turen til Sokndal for å prøvekjøre bilen som hun skal kjøre årets NM-sesong i.

– Vi fikk kjørt masse med bilen og jeg har blitt kjent med bilen. Det gikk bedre og bedre, og det ga også utslag på rundetidene. Jeg er godt fornøyd med testdagen. Jeg har aldri kjørt Racing før, men har bakgrunn fra karting. Jeg skal prøve å ta med meg det jeg lærte i gokart også gleder jeg meg virkelig til sesongen kommer i gang, sier hun og legger til at målet er at resultatene i Racing NM skal bli bedre og bedre, og at målet selvsagt er å hevde seg i klassen etter hvert, forteller hun.