Daniel Holten i SuperCar

daniel-holten-4.jpgDet er nå klart at Daniel Holten stiller i SuperCar under den norske og svenske EM-runden i juni.

-Vi har gjort en avtale om å leie bilen som Frode Holte har kjørt i EM med, sier Daniel Holten om dette.
Bilen det er snakk om er en Volvo C30 SuperCar, som Frode Holte ble nummer fire med i EM i fjor, og som han gikk helt til topps med under den franske EM-runden.

– Dette er en stor satsing, som koster flere hundre tusen kroner, og jeg må bare takke sponsorer og alle som har stått på for å få dette til, sier Daniel, som gleder seg til det som skal skje på Lånke siste helgen i juni og i Høljes i Sverige helgen etter.

d_holten_volvo.jpg

-En del av opplegget er at jeg skal gjennomføre en god test av bilen foran EM-runden på Lånke. Når og hvor dette blir er ikke avklart, sier han, og legger til at han føler seg veldig heldig og er svært takknemlig for at han får denne muligheten til å kjøre noe av det heftigste innen bilsport.

– Dette er kanskje en sjanse jeg kun får en gang i livet, og jeg er villig til å gripe den nå. Jeg må rette en stor takk til de som har jobbet mest for å få dette til, nemlig Sivert Ole Holten, Svein Bjarte Holten og Reidar Skeie.

Daniel Holten er 20 år, fra Vikedal og kjører for NMK Vikedal. Han ble Norgesmester i rallycross i 2010. I 2011 kjørte han ni av ti EM-runder i rallycross, med samme bilen en Citroen Saxo, i Super 1600-klassen, og ble nummer ni sammenlagt. I den andre EM-runden i Portugal i fjor kom han på pallen til en tredjeplass, da i en leid Citroen C2. I år er han tilbake i NM i klassen for biler med inntil 2000 ccm, og Daniel ble nummer fire i den første NM-runden som gikk sist helg.