Daniel Holten i VW Beetle Supercar

VW_Beetle_Supercar
Det er nå klart at Daniel Holten kjører I Eklund Motorsport sin helt nye VW Beetle Supercar under den svenske VM-runden i rallycross I Höljes første helgen i juli.

For Daniel Holten blir det dermed fjerde sesongen på rad at han kan sette seg bak rattet i en Supercar under en EM eller VM- runde.
– Må bare takke alle rundt meg som jobber for å få dette til, uten deres hjelp hadde det nok ikke blitt noe av, sier Daniel, som virkelig ser frem til det som skal skje i Höljes i juli.
I tillegg til 2012 og 2013 da Daniel kjørte i Frode Holte sin Volvo C30 Supercar, og i fjor da han kjørte for det svenske Olsbergs-teamet i en Ford Fiesta, han også tidligere kjørt to løp på Höljes-banen i sin Citroen Saxo i super 1600 klassen.
– Er blitt godt kjent med banen som jeg liker bedre og bedre. I fjor kom det over 30.000 til løpet og det er alltid en fantastisk stemning under rallycrossløpene der. Svenske og norske førere og team gjør det vel veldig godt i internasjonal rallycross nå, og kanskje er dette det mest prestisjetunge løpet i hele VM-serien.

Nå blir det altså ett nytt svensk team, Eklund Motorsport, ledet av den svenske rally og rallycross legenden Per Eklund, for Daniel Holten.
– Målet med supercarkjøringen de siste årene har vært å komme videre i denne klassen, i EM og VM, og avtalen som nå gjort med Per Eklund er ett nytt steg mot dette. Så vil nok resultatet av det som skjer på Høljes være med på å avgjøre hvordan det går videre. Kanskje blir det kjøring under den norske VM-runden på Lånke i august også, forklarer Daniel.
d_holten_14_sept
De to siste årene har de internasjonale løpene i rallycross blitt avviklet med fire innledende omganger der de tolv beste har gått til to semifinaler, og de tre beste i hver semifinale til finale.
– Jeg har greid fire av fire mulige semifinaler på Lånke og Höljes de to siste årene, noe som nok er noe av grunnen til at jeg kjører supercar også i år. Men nivået i VM er i rivende utvikling og med kanskje opp mot 40 sjåfører i Høljes er jeg godt fornøyd om jeg greier en topp 20 plassering i år, sier han.

Bilen som Daniel skal kjøre er bygd opp til en supercar basert på en VW Beetle. En slik bil har aldri tidligere blitt kjørt i VM, men den blir kjørt i USA i Global Rally Cross av Tanner Foust og Scott Speed, og Scott Speed tok X Games gull i en slik bil nå i juni.
– Bare det å få være med å utvikle en slik bil for Eklund Motorsport og med Per Eklund som coach er stort for meg, og jeg ser virkelig frem til å kunne rulle ut på startplata i Höljes med den bilen, slutter han.