Daniel Holten med ny hovedsponsor

Rallycross photos © QNIGAN.COM
Granberg AS på Bjoa i Nord-Rogaland er hovedsponsor for Daniel Holten når han i år skal kjøre for Olbergs MSE i RallyX Supercar Scandinavia.

 

 

Dette ble klart kvelden før Daniel skulle være med på pressekonferanse i Stockholm, der Olsbergs MSE presenterte et seksbilers opplegg i rallycross for 2014. Tobilers team i både VM-rallycross, Global Rally Cross og RallyX Supercar Scandinavia.

– Jeg nådde det så vidt, og bare å få være med på dette opplegget i Sverige var en opplevelse for meg, og en kjempestart på det som forhåpentligvis blir en god sesong, sier han.

Nå er han tilbake i Vikedal, og har tatt turen til Bjoa for å møte hovedsponsoren sin Granberg AS, og daglig leder Ole M. Granberg.

-Det er Nils Reimers i Tomax og min far Svein Bjarte som har arbeidet frem avtalen med Granberg, og dette var i mål bare timer før jeg satte meg på flyet til Stockholm.

 

Inngangsbilletten for å kjøre rallycross på dette nivået er i underkant av to millioner kroner, og Daniel er veldig takknemlig for at Granberg AS nå er med og dekker mesteparten av dette.

– Siden jeg var 16 år har dette vært den store drømmen min, men etter at vi har brukt masse penger de to siste årene på kjøring i Supercar, trodde jeg ikke det var mulig å få dette til, sier han med et smil, og legger til at han setter stor pris på at det nå har blitt en realitet.

– Setter veldig stor pris på den jobben som er gjort, slik at jeg nå kan kjøre videre i Supercar. Jeg skal gjøre mitt beste for å gi mest mulig tilbake både til Granberg, de andre sponsorene mine og alle som er med på dette.

 

 

Nå ser han frem til sesongen, der han blir rallycrossfører i verdens ledende rallycrossteam, Olsbergs MSE-teamet til Andreas Eriksson.

– Bilen blir nå klargjort i Sverige og når jeg kommer til det første løpet andre helgen i mai er den testet og klar, og jeg kan gjøre de siste fininnstillingene på treningene foran løpet. Etter løpet kan jeg reise hjem igjen, og andre tar seg av klargjøringen av bilen til neste løp, forklarer han, som så langt ikke har vært vant til et slikt opplegg.

-I den rallycrossen jeg har kjørt i fem år frem til nå, sier vi ofte at det er 90 prosent skruing og ti prosent kjøring, så dette blir noe helt annet.

 

Granberg AS er lokalisert på Bjoa i Vindafjord, cirka 50 kilometer fra Haugesund, og er hovedsponsor for Daniel Holten i 2014. Granberg er en av nordens største leverandører av hansker til industri og helse med en konsernomsetning på over 200 millioner kroner med kraftig salgsvekst i blant annet Sverige. Produktprogrammet i hansker dekker et bredt spekter innen mekanisk industri, offshore, bygg- og anlegg, fiskeri- og foredling og helse.

Daglig leder i Granberg AS, Ole M. Granberg har stor forventning til sponsorsamarbeidet med Daniel Holten.

– Rallycross er nå den raskest voksende motorsporten i verden og Daniel har masse talent og stort potensiale, sier han. Granberg ikke er i tvil om at dette er god merkevarebygging i hans bedrift siden sporten har bred dekning på svensk riks TV og i avisene, og han peker på at verdien i denne eksponeringen definitivt skal hentes ut.

– Personlig blir også dette veldig spennende for meg. Jeg ser selvsagt frem til å få nærkontakt med denne monsterbilen som gjør 0-100 km unna på 1,9 sekund med over 600 hestekrefter under panseret, seier han og legger til:

– Jeg ser langsiktig på samarbeidet med Daniel Holten, og er stolt over å være en del av dette.