Daniel Holten nådde målet sitt på Lånke

Daniel Holten-Volvo C30
Daniel Holten hadde satt seg som mål å komme til en semifinale under EM-runden i rallycross på Lånke i helgen. Det greide han.

 

Han innrømmer at han måtte omstille seg i forhold til det han er vant med ellers i rallycross.

-Slik EM er nå blir det kjørt fire omganger der alle er tellende, mens i NM, som jeg kjører ellers, er det to av tre omgangar som teller, og dermed blir dette noe helt annet

På treningen lørdag fikk han til slutt den sjette beste tiden.

-Da fikk eg konstatert at eg hadde farten inne, og kunne slappe litt mer av akkurat i forhold til det.

Etter at de fire omgangene var kjørte, var Daniel på en niende plass av de tolv som fikk kjøre semifinaler.

– Det var et stort press å greie det, så det var skikkelig deilig.

Likevel ble det en liten skår i gleden da de startet opp bilen for å kjøre ut til semifinalekjøringen, og kunne konstatere at det var en ulyd i girkassen.

-Vi hørte ingenting da jeg parkerte etter fjerde omgang, og hadde vi gjort det kunne vi ha skifta kassen, sier Daniel, som likevel ikke tror at dette gjorde noe utslag.

-Vi valgte ikke å varme dekkene før jeg kjørte frem til start, og jeg fikk nok en dårligere start av det, men ellers gjekk semifinalekjøringen greit og jeg ble til slutt nummer fem.

 

Om tre uker er det ny EM-runde, den svenske runden som går i Høljes 6. – 7. juli. Nå går Daniel for en ny semifinale der.

-Målet vi hadde var å nå semifinalen en gang i løpet av disse to rundene, men når eg nå greide det på Lånke, må jeg bare prøve på det en gang til.