Daniel Holten også EM-klar

D_Holten_13 Volvo
Det er nå klart at Daniel Holten også i år kjører den norske og svenske EM-runden i rallycross på Lånke og Høljes i Frode Holte sin Volvo C30 Supercar. Holten Motorsport stiller med tre biler i tre klasser.

 

For Daniel Holten blir dette en ny mulighet til å prøve seg i Supercar sammen med de beste rallycross-sjåførene i Europa. Petter Solberg og Martin Schanche er hans to store forbilder, og nå får han kjøre i samme klasse som en av dem, nemlig Petter Solberg.

-Bare å være på samme startliste er stort, og om jeg får kjøre frem til start sammen med han, enten på Lånke eller Høljes, blir jeg nok ekstra nervøs av det, sier Daniel, som også ser frem til å kjøre sammen med Andreas Bakkerud, tidligere klassekamerat på Stjerneskolan, som kjører fast i Supercar.

Også i fjor kjørte Daniel Holten disse to løpene, var i A-finalen på Lånke og nesten i A i Høljes.

-Var heldig på Lånke, der jeg testet noen uker tidligere, på samme føre som under løpet. I Høljes kom regnet og da slet jeg på et underlag som var uvant for meg med en kraftig firehjulstrekker.

I fjor betalte Daniel Holten mye av EM-satsingen selv, denne gangen er det sponsorer som betaler.

– Det går fremover, og målet med kjøringa denne gangen er å prøve å komme videre mot en full EM- sesong i Supercar neste år, sier han, og legger til at et videre samarbeid med Frode Holte kan bli aktuelt.

– Uten at noe er avklart har dette blitt diskutert. Frode Holte bygger en ny Hyundai i20 Supercar, og tanken, om vi får dette til, er at jeg skal kjøre videre med Volvoen, sier Daniel, og legger til at han godt kan tenke seg eit slikt opplegg.

-Samarbeidet med Frode Holte og han team fungerte veldig bra i fjor, og han har vært aktiv for at vi skulle få til et nytt opplegg i år, og det er positivt, sier Daniel Holten, som til slutt takkar de som hjelper han.

-Jeg har mange flinke folk rundt meg som gjør en knalljobb for å få dette til.

 

Daniel Holten skal gjennomføre en test med bilen i neste uke.

 

Tre biler i tre klasser

Det er dermed også klart at Holten Motorsport vil være representert i alle de tre EM-klassene på Lånke og i Høljes i år. Åsmund Holten kjører sin Citroen Saxo i Super 1600 og Ernst Holten Leifsen sin Citroen DS3 i Touring Car i disse to løpene.