Dårlig dag for Tommy Rustad

T_Rustad_13_Momarken
Tommy Rustad gledet seg veldig til den tredje NM-runden på Momarken etter 2. plass i Vikedal for fire uker siden. Etter en senskade på bilen fra Vikedal, startet Tommys trøbbel med bremseproblemer på tidskvalifiseringen.

Tommy kvalet inn som nummer 10 i regnværet. I første innledende omgang hadde Tommy en dårlig startposisjon. I tillegg fikk Tommy en dårlig start, noe som resulterte til en skuffende 15. tid. I andre omgang fikk Tommy en bra start, men ble liggende i ytterspor på lett grus.

Tommy kom sist ut og kjørte seg opp til 3. plass i heatet. Men det holdt kun til en 16. tid totalt. I tredje omgang fikk Tommy en knallstart og vant heatet! Han kjørte da inn til en 3. tid totalt.

Men Tommy kjente at clutchen begynte å bli dårlig. Med en 15. tid og en 3. tid som de beste plasseringene, kvalifiserte Tommy seg inn til 2. startsport i C-finalen.

De to beste fra C-finalen går til B-finalen, og de to beste fra B-finalen går til A-finalen, som består av de seks beste.

I C-finalen hadde Tommy en knallstart, men når han girte til tredje gir slurret clutchen. Dette gjorde at Tommy fikk dårlig framdrift. Målet ble å komme seg i mål, for og ikke brenne opp clutchen helt. Tommy fikk bare gitt 75% gass før det begynte å slurre. Tommy kom i mål som nummer 5, som tilsier en totalt 13. plass.

– Ingen ting stemte eller fungerte, sier en skuffet Tommy Rustad. Denne dagen er det bare å sette et stort kryss over, og fokusere videre.

Løpet ble vunnet av Herbjørn Haug, Rune Engesvoll ble nummer to og tredje plass gikk til Børre Håkelia.

6.-7. juli skal Tommy kjøre EM-runde på Høljesbanen i Sverige med Volvo C30 Supercar for Nyborg Motorsport Service sammen med HTb.