Dårlig opplading for Grøndal

grondal_act_08.jpgAnders Grøndal fra NMK Drammen har vært mer eller mindre syk de siste to ukene, og oppladningen til Rally Sørland har ikke vært den beste.

For 50 år siden tok Nils Fredrik Grøndal sin tredje totalseier på rad i Rally Sørland sammen med Knut Solberg i sin Volvo PV. Med totalseier i 1956,1957 og 1958 er han fremdeles den eneste som står bokført med tre totalseire i dette tradisjonsrike rally.

Også barnebarnet Anders har mange gode minner og plasseringer i Rally Sørland og debuten endte med seier i gruppe N i 2003. Så ble det andreplasser i 2004 og 2005. Men i 2006, i første WRC-løpet på grus, endte de i ei myr. Ifjor kjørte Anders og Trond Inge Østbye inn til en 3. plass totalt.

I år stiller Anders Grøndal og hans svenske kartleser Maria Andersson til start i sin Subaru Impreza WRC. Men å kopiere farfar i år blir vanskeligere enn noensinne. Ikke bare stiller Andreas Mikkelsen og Mads Østberg opp i sine potente WRC-biler. Også den svenske junior-verdensmesteren Patrik Sandell stiller til start i en Skoda Fabia WRC.

Oppladningen har langt fra vært perfekt for Anders som har vært mer eller mindre syk i 14 dager. Kjøringen i Bjerkesprinten sendte ham i senga igjen.

Etter vintersesongen ligger Anders og Maria på en 3. plass i NM etter to andreplasser og en tredjeplass.

Rally Sørland er et av sesongens tøffeste løp med både trange partier med fjellnabber like ved veien og steder hvor deltagerne passerer 200 km/t på smale grusveier.

-Vi går ut i vårt eget tempo og ser hvor vi havner, sier Anders som også ønsker å gi Maria en bursdagsgave i form av god kjøring. Maria Andersson har bursdag på fredag.