Dårlig start på sesongen

H_Frydenhaug
I høst dro HF Racing nedover til Danmark og kjøpte inn en Renault Clio Cup bil, som Heidi Frydenhaug skal ratte i full NM sesong i GT4 her hjemme i Norge denne sesongen.

 

I april dro teamet til Vålerbanen for årets første test med bilen, alt så ut til å fungere helt til girkassen røk på grunn av slitasje. I all hast ble den kjørt til Sverige i håp om å få den reparert til åpningsløpet på Vålerbanen 10-12 mai. Men delene lot vente på seg og Heidi stod uten bil.

-Vi bestemte oss i siste liten for å leie en bil slik at vi kunne være med å plukke noen NM poeng samtidig som å få litt viktig kjøretrening i den nye klassen, sier Heidi.

Teamet dro så oppover til Vålerbanen med en innleid Honda Civic type R, en ganske standard bil, men som kunne følge med de andre. Fredagens trening ble brukt til å bli kjent med bilen for Heidis del. – Det kjentes helt greit ut, jeg klarte å følge med de andre selv med en helt ny bil.

På lørdagen var det kvalifisering, som gikk under tørre forhold, her satte Heidi en åttende tid. Ikke der hun helst ville vært, men sett under forholdene med leid bil var det likevel godt nok. Deretter var det klart for første finale, starten gikk veldig fint og det var tette fighter gjennom de første rundene. Men litt ut i løpet ble det dessverre en bomgiring for Heidi, som resulterte i motor ras og slutten på helgen.

-Dette var utrolig kjedelig, sier Heidi. Vi må dra hjem uten poeng og med nok en ødelagt bil. Dette var ikke helt etter planen, men vi henger ikke med hodet for det. Vi har i disse dager fått vite at delene til clioen er kommet og girkassen er klar til å hentes. Så da er det bare å sette den inn i bilen og gjøre seg klar til neste NM runde som kjøres på Rudskogen Motorbane den 7-9 juni.