Dårlig strategi felte Thomas Schie

thomas_schie_08.jpg Alt så lenge ut til å bli en forlenget 17. maifeiring for Thomas Schie under STCC-runden på Mantorp i Sverige søndag.

I sin Chevrolet Lacetti var Schie best under formiddagens test og fikk den tredje beste tiden i kvalifiseringen. Under løpet ble han imidlertid felt av en dårlig taktisk beslutning og havnet på åttendeplass.

– Jeg er veldig skuffet. Hadde etter den fine testkjøringen forventet å reise herfra med en pallplass. Vi har tempoet inne, så derfor var dette veldig surt, sier Thomas Schie.

Ingen klarte å følge nordmannen under testkjøringen, og i kvalfiseringen fikk han den tredje beste tiden. Under Super Pole, som Thomas ikke fikk kjørt da han ødela et støtdemperfeste, begynte det å regne. Dermed ble startposisjonen på de åtte beste snudd helt på hodet fra kvalifiseringen.

Før løpet småregnet det, og de fleste valgte å kjøre med regndekk. Thomas Schie startet fra syvende starspor, men var raskt oppe på femteplass. Etter hvert tok han seg forbi både Fredrik Ekblom og Richard Göransson i BMW og la beslag på tredjeplassen bak Tommy Rustad og Ted Bjørk. Etter ti runder åpnet depoet for obligatorisk dekkskifte, og det var her den taktisk beslutningen ble tatt.

De fleste gikk inn med en gang for å legge på slicks. Teamet valgte imidlertid å la Thomas ligge ute på banen i enda syv runder. Etter hvert som banen tørket opp, fikk han med regndekk dårligere tider, og tapte mye til konkurrenten selv om han lå i tet. Da han kom ut igjen etter dekkbytte, der man kun valgte å bytte framdekkende, falt Thomas fra første- til åttendeplass. Og med regndekk bak ble bilen omtrent umulig å kjøre. Thomas kjørte med sladd i hver sving, men klarte å berge åttendeplassen.

Er årsaken til strategien, at man håpet det igjen skulle begynne å regne?

– Ja, helt sikkert. Hvis så hadde skjedd hadde plutselig strategien vært en genistrek, og vi hadde vunnet hele løpet. Så her er det en hårfin balanse, sier Thomas Schie.

– Tempoet har du inne. Du sitter i en vinnerbil som vant begge løpene i WTCC i Valencia i dag. Så seieren er vel innen rekkevidde.

– Ja, jeg tror det. Tempoet under test og kvalifisering viser det. Nå mangler vi bare at flyten følger oss helt inn til målstreken, sier Thomas Schie.

Vant løpet gjorde Ted Björk foran Tommy Rustad.