De fem finaledeltagerne er klare

D30_8481
De fem finaledeltagerne i konkurransen ”Bilsporttalentet 2013” er klare. 18. og 19. september skal Henrik Furuseth, Alexander Hvaal, Ole Christian Veiby, Kevin Aabol og Miriam Aasli kjempe om premien som har en verdi på nærmere 300 000 kroner.

 

Bilsporttalentet er uten tvil den mest prestisjefylte konkurransen for utøvere mellom 16 og 21 år innen for norsk motorsport, og Miriam Aasli er den første jenta som er tatt ut til denne årlige konkurransen. Enebakkjenta stiller på lik linje med gutta, og i rallyløypa har hun vist at ikke det er noe problem.

Vinneren får en tett oppfølging av Bilsportforbundet, og dessuten både økonomisk bidrag, varer og tjenester til en verdi av rundt 300 000 kroner.

 

-De fem finalistene i årets konkurranse er plukket ut blant 21 utøvere som er grundig vurdert. Vi har aldri vurdert så mange, og det er et tegn på at det gror godt blant de unge lovende utøverne. Det mangler absolutt ikke på kvalifiserte talenter i den aktuelle aldersgruppe, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund Holm Jacob Matheson.

 

De fem finaledeltagere er godt kjent i bilsportmiljøet, og felles for dem alle er at de allerede har hevdet seg i forskjellige klasser og grener de har deltatt i. Noen av dem har også internasjonal erfaring.

 

Henrik Furuseth (17) fra Råholt i Eidsvoll i Akershus, og NMK Gardermoen, er et stort talent innenfor racing. Han startet med gokart da han var sju år gammel, har etter det kjørt formelbil-klassen Formel Basic her hjemme, før han tok steget til USA der han i år kjører Formel USF 2000.

 

Alexander Hvaal (21 år) fra Kvelde i Larvik i Vestfold, og NMK Larvik, kom som et stjerneskudd på rallycross-himmelen i fjor. Allerede i sin første sesong i EM-seriens «Keiserklasse», SuperCars, var han med i medaljekampen. Også i år ligger han blant de aller beste i EM-serien så langt.

Ole Christian Veiby (17) er svært så allsidig, og aktiv i flere bilsportsgrener. Kongsvinger-gutten har i noen år kjørt crosskart. Han kjører også rally, og i år deltar han også i en svensk Porsche-cup i baneracing. Til daglig er han elev ved NTG på Kongsvinger.

 

 

Kevin Aabol (19) fra Sandefjord i Vestfold, og NAF Nordre Vestfold, startet som mange andre med gokart som 9-åring. Etter å ha kjørt diverse klasser innen karting begynte han med racing i klasse Seven Racing for to år siden. Etter to sesonger i den klassen kjører han nå internasjonalt i formel Renault 1.6.

 

Miriam Aasli (18) er den første jenta som noen gang er tatt ut til finalen i Bilsporttalentet. Enebakk-jenta kjører rally i en Nissan Almera. Hun startet i juniorklassen for to år siden, er nå fylt 18 år og kjører i ordinær klasse.

 

Omfattende tester

I finalekonkurransen på Vålerbanen onsdag 18. og torsdag 19. september skal de fem gjennom flere tester før vinneren kåres.

 

-De skal kjempe i konkurransekjøring med forskjellige løpsbiler, gokart, shortcar og crosskart. De skal ha en hard fysisk test som består av både løping og sykling. Dessuten skal de presenteres seg for juryen og de skal gjennom en situasjon med TV-intervju. Ut fra det de presterer i de forskjellige testene gjør juryen en helhetsvurdering og kommer frem til vinneren, kan Holm Jacob Matheson fortelle. Hvem som vinner vil bli holdt hemmelig frem til Bilsportforbundets årlige premieutdeling 22. november.

 

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Kongsberg Automotive ASA, Stian Sørlie Motorsport, Bilforlaget, NAF Trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, MA, NMK, Team Super Nasjonal, Proffklær, Subaru/Voldsund Motor, Ruterknekt og TV Media Produksjon AS.

Årets finaledeltagere er:

H_Furuseth200
Henrik Furuseth

Alder: 17 år

Gren: Racing/Formel USF2000

Klubb: NMK Gardermoen

Bosted: 2070 RÅHOLT

 

A_Hvaal_200
Alexander Hvaal

Alder: 21 år

Gren: Rallycross

Klubb: NMK Larvik

Bosted: 3282 KVELDE

 

 

O_Chr_Veiby200
Ole Christian Veiby

Alder: 17 år

Gren: Rally/Crosskart/Racing

Klubb: KNA Solør Motorsport

Bosted: 2214 KONGSVINGER

 

K_A_Aabo200
Kevin Aleksander Aabol

Alder: 19 år

Gren: Racing/Formel Renault

Klubb: NAF Nordre Vestfold

Bosted: 3222 SANDEFJORD

 

 

M_Aasli200
Miriam Aasli

Alder: 18 år

Gren: Rally

Klubb: NAF Øvre Østfold

Bosted: 1912 ENEBAKK

 

 

Tidligere vinnere:

2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal

2008: Thomas Eidjord, KNA Varna

2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum

2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen

2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest

2012: Dennis Olsen, KNA Varna