De fem finaledeltagerne er klare

larsen_sykling500.jpgDe fem finaledeltagerne i konkurransen «Bilsporttalentet 2012» er klare. 26. og 27. september skal Harald Engerud, Henrik Furuseth, Alexander Hvaal, Dennis Olsen og Kevin Aabol kjempe om premien som har en verdi på rundt 300 000 kroner.

Bilsporttalentet er uten tvil den mest prestisjefylte konkurransen for utøvere mellom 15 og 21 år innen for norsk motorsport. Vinneren får en tett oppfølging av Bilsportforbundet, og dessuten både økonomisk bidrag, varer og tjenester til en verdi av rundt 300 000 kroner.

-De fem finalistene i årets konkurranse er plukket ut blant 15 utøvere som er grundig vurdert. Vi har mange unge utøvere som markerer seg, og mange fra svært lav alder, så det mangler absolutt ikke på kvalifiserte talenter i den aktuelle aldersgruppe, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund Holm Jacob Matheson.

De fem finaledeltagere er godt kjent i bilsportmiljøet, og felles for dem alle er at de allerede har hevdet seg i forskjellige klasser og grener de har deltatt i. Noen av dem har også internasjonal erfaring.

Harald Engerud (18) fra Steinberg i Nedre Eiker i Budskerud, og KNA Eiker, er den første fra grenen crosskart som har vært med i Bilsporttalentet. Han var norgesmester i fjor og leder NM i 650 ccm også så langt i år. Han var også svensk mester i fjorårets sesong, og han har både sølv og bronse i Nord Europeisk (NEZ) mesterskap.

Henrik Furuseth (16) fra Råholt i Eidsvoll i Akershus, og NMK Gardermoen, er et stort talent innenfor racing. Han startet med gokart da han var sju år gammel, har etter det kjørt formelbil-klassen Formel Basic her hjemme, før han nå er godt i gang med formel-karriere i USA. Han var norgesmester i Basic i 2011.

Alexander Hvaal (20 år) fra Kvelde i Larvik i Vestfold, og NMK Larvik, har kommet som et stjerneskudd på rallycross-himmelen i år. I sin første sesong i EM-seriens «Keiserklasse», SuperCars, ligger han på en bronseplass når to runder gjenstår. Før det kjørte Alexander rallycross i supernasjonal inntil 1600 ccm og juniorklassen her hjemme.

Dennis Olsen (16) fra Våler i Østfold og KNA Varna har høstet en rekke triumfer på gokartbanen, både nasjonalt og internasjonalt. I årets sesong har det så langt blitt 8. plass i EM i klassen KF2, mens han leder det tyske mesterskapet. Dennis Olsen er dessuten plukket ut av Red Bulls formel 1-team i en gruppe unge utøvere som får spesiell oppfølging.

Kevin Aabol (18) fra Sandefjord i Vestfold, og NAF Nordre Vestfold, startet som mange andre med gokart som 9-åring. Etter å ha kjørt diverse klasser innen karting begynte han med racing i klasse Seven Racing i fjor. Det endte med bronse i juniorcupen og 6. plass i NM. I år leder han både norgescupen for junior og NM for senior når en runde gjenstår.

helgheim_crosskart500.jpg

Omfattende tester
I finalekonkurransen på Vålerbanen onsdag 26. og torsdag 27. september skal de fem gjennom flere tester før vinneren kåres.

-De skal kjempe i konkurransekjøring med forskjellige løpsbiler, gokart og crosskart. De skal ha en hard fysisk test som består av både løping og sykling. Dessuten skal de presenteres seg for juryen og de skal gjennom en situasjon med TV-intervju. Ut fra det de presterer i de forskjellige testene gjør juryen en helhetsvurdering og komme frem til vinneren, kan Holm Jacob Matheson fortelle. Hvem som vinner vil imidlertid bli holdt hemmelig frem til Bilsportforbundets årlige premieutdeling 23. november.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Kongsberg Automotive ASA, Stian Sørlie Motorsport, Bilforlaget, NAF Trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, MA, NMK, Team Super Nasjonal, Proffklær, Subaru/Voldsund Motor og TV Media Produksjon AS.

Årets finaledeltagere er:

harald_engerud200.jpgHarald Engerud
Alder: 18 år
Gren: Crosskart
Klubb: KNA Eiker
Bosted: 3053 STEINBERG

henrik_furuseth200.jpgHenrik Furuseth
Alder: 16 år
Gren: Formelbil
Klubb: NMK Gardermoen
Bosted: 2070 RÅHOLT

alexander_hvaal200.jpgAlexander Hvaal
Alder: 20 år
Gren: Rallycross
Klubb: NMK Larvik
Bosted: 3282 KVELDE

dennis_olsen200.jpgDennis Olsen
Alder: 16 år
Gren: Karting
Klubb: KNA Varna
Bosted: 1592 VÅLER I ØSTFOLD

kevin_aabol200.jpgKevin Aleksander Aabol (18)
Alder: 16 år
Gren: Racing
Klubb: NAF Nordre Vestfold
Bosted: 3222 SANDEFJORD

Tidligere vinnere:
2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal
2008: Thomas Eidjord, KNA Varna
2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum
2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen
2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest