Debut med Fiesta R5 MK2

Anders Grøndal og kartleser Marius Fuglerud stilt i en splitter ny Ford Fiesta R5 MK2  i NM runden Rally Grimstad.

 

Bilen ankom Norge bare et par tre dager før løpet, så teamet rakk så vidt en liten test i forkant av Rally Grimstad som arrangerte den første NM runden på asfalt siden 2009. Så det var mye ukjent og teamet var lenge i tvil om de skulle bruke den gamle bilen som de kjenner og har perfekt oppsett eller det nye og ukjente. Men det er først i et rally man virkelig får svar på om alt fungerer. Valget ble derfor den nye bilen.

 

Rally Grimstad-folket hadde laget en bra arrangement både for deltagere og publikum. Det var presentasjon av førere og over startrampe alt fredag kveld med mange tilskuere. Men selve starten til løpet var lørdag morgen. Det var 9 fartsetapper som skulle kjøres, og det var på svært raske veier. Det stilte også flere god svenske og danske førere. Og det var med flere WRC biler som normalt er raskere en R5 bilene som går i NM. Allikevel var de tre på topp totalt Norske R5 biler.

 

Storfavoritt var VM fører Ole Christian Veiby i VW Polo. Han er profesjonell og har mye erfaring med å kjøre på asfalt noe få av de Norske har. Han startet med raskeste tid på først prøve og han holdt ledelsen gjennom hele løpet. Anders og Marius kom også godt i gang med sin nye bil og gutta lå på en sikker annenplass på samtlige fartsprøver av NM kjørerne.

 

Gledelig var det at de også totalvant en fartsetappe noe som viser at det er potensiale i den nye bilen. Men det er fremdeles mye å jobbe med. Anders slet med understyring i krappe svinger og det var bremseproblemer og følgelig noe tidstap.

 

Før løpet lå Anders og Marius på annenplass i NM og med ny annenplass trygget de denne plasseringen i mesterskapet. Det er fremdeles teoretisk mulig å kapre gullet men da må gutta vinne siste NM runde og Veiby bryte eller få store problemer. Med plasseringen i Grimstad er det sikret en NM medalje, men hvilken valør vet vi først etter Rally Hedemarken som går lørdag den 21.september.

 

Det var KNA Aust Agder som stod for et vellykket arrangement. Det var flere publikumsplasser ute i løypa med live radio og kiosk. Storskjerm på torvet i Grimstad med ca 1.000 tilskuere. Arrangøren at ca 6.000 tilskuere var ute langs fartetappene og VG+ sendte løpet live for ca 10.000 seere. Videre var det 3.000 som fulgte live rallyradio.

 

TOPP 5 RALLY GRIMSTAD 2019

 

  1. Ole Christian Veiby, VW Polo R5
  2. Anders Grøndal, Ford Fiesta R5 MK2
    3. Frank Tore Larsen, Ford Fiesta R5
    4. Kim Madsen, Peugeot 307 WRC
    5. Andreas Wiik, Mini WRC

NM-stillingen: https://bilsport.no/wp-content/uploads/poengstilling/Rally_NM_kl1_19.pdf