Debuterer foran 100.000 tilskuere

A_Mikkelsen_13_03
Andreas Mikkelsen får sin debut i Volkswagen Polo R WRC foran over 100.000 elleville tilskuere når han 6. april deltar i Fafe Rally Sprint i Portugal som oppvarming til VM-runden i samme land.

Det kan bli en meget luftig debut, for Fafe Rally Sprint har ett av rallyverdens mest berømte hopp, og blir en morsom forsmak før den store ilddåpen som er VM-runden i Portugal 11.-14. april. Sammen med teamkamerat og VM-leder Sebastien Ogier stiller Andreas Mikkelsen og kartleser Mikko Markkula til start i det populære og spektakulære sprintrallyet som samler over 100.000 tilskuere. Løpet består av en 6,34 kilometer lang strekning av den legendariske Lameirinha-etappen i Rally Portugal. Teamene må kjempe seg gjennom to kvalifiseringsrunder på veien til finalen. Den som er raskest i finalen, vinner løpet. Noe av det som gjør løpet ekstra populært er et gigantisk hopp. Tyskeren Armin Schwarz har rekorden fra 2000, med et hopp på 73,5 meter i en Skoda Octavia WRC.

I tillegg til Volkswagen vil også andre WRC-team delta i det populære arrangementet.

– Vi ser frem til å delta i Fafe. For Andreas og Mikko vil dette være en fin mulighet til å få testet Polo R WRC i en konkurranse for første gang, og på den måten få følelsen av atmosfæren som venter dem i WRC-debuten i Polo R WRC uka etter, sier Jost Capito, teamsjef i Volkswagen Motorsport.