Dekkvalg kostet Aasen viktige sekunder

M_Aasen_600
I går kjørte Marius Aasen og Marlene Engan inn til ny klasseseier, 3. plass i NM-klassen for biler med framhjulstrekk (2WD) og en 6. plass totalt i årets første NM-runde på Hadeland.

 

Til start i Rally Hadeland stilte nesten 100 biler, og over 10 mil med fart skulle bli kjørt. Gradestokken viste over 20 minus, og det var dekkvalg som skulle vise seg å avgjøre mye for Aasen.

 

– Det er tett i toppen, og jeg følte at vi ga de andre fight hele dagen. Dessverre valgte jeg feil dekk etter første service, som gjorde at vi tapte forspranget vi hadde etter tre prøver, sier Marius Aasen, som lå kun 1,4 sekunder bak ledende Steve Røkland i NM-klassen for 2WD.

 

Årets første etappeseier i 2WD

Aasen som kjører for NAF Motorsport Asker og Bærum måtte virkelig kjøre det bilen gikk, for å henge med på de raske og krevende veiene på Hadeland. Selv med en litt svakere bil, klarte Aasen og Engan å kjørte inn til etappeseier i 2WD på SS3.

 

– Vi kjører en eldre rallybil fra 2006, og vi må virkelige bruke bilen for alt den er verdt. Flere steder gikk ikke bilen fortere, og vi merker det ofte går tungt. Det er synd, men jeg får virkelig pushet både bil og meg selv til det siste lille, forteller Aasen.

 

Godt fornøyd med årets start i rally NM

Før siste prøve, SS 7 som også gikk i mørket, var det kun 0,5 sekunder som skilte mellom Aasen og Anders Kjær som hadde overtatt 2. plassen. SS 7 som var på litt over to mil, ble en vanskelig prøve for Aasen og han ble til slutt slått med 2 sekunder på prøven.

 

– Når vi kommer som bil nummer 4, og også er første framhjulstrekker på veien, er sporene vi ønsker å kjøre i fulle av snø etter de firehjulstrekkede bilene som har kjørt før oss. Det gjør at vi fungerer som en liten brøytebil for resten av tohjulstrekkeren som kommer bak oss. Alt i alt er vi godt fornøyde med gårsdagens resultat, avslutter Marius Aasen.

 

Om to uker er det klart for ny NM-runde, Rally Finnskog, hvor det igjen skal fightes om seier.