Deltagerrekord for Zero Rally

zerro.jpgDet er i dag to uker til startskuddet går for årets Zero Rally for utslippsfrie biler. Rallyet går fra Östersund i Sverige til Trondheim, og har i år deltagerrekord med 54 utslippsfrie biler – elbiler, hydrogenbiler og biobiler.

Kjendiser som Tone Damli Aaberge, Bjørn Dæhlie, Mads Østberg, Trude Mostue, Gunhild Stordalen og Timbuktu vil være med på løpet.

Kl. 13.00 på torsdag 14. juni går starten for årets Zero Rally i Östersund. Rallyet arrangeres i år for fjerde gang, og går langs Green Highway, en utslippsfri transportåre som strekker seg fra Sundsvall til Trondheim.

– Zero Rally er en gøy og fartsfylt måte å vise at utslippsfrie biler er svært gode og fremtidsrettede alternativer til bensin- eller dieselbiler, og er biler som passer for de aller fleste, sier Gøril Andreassen, leder i ZEROs transportavdeling, som arrangerer rallyet sammen med Green Highway og NAF. Selve løpsdelen av rallyet blir arrangert av de norske og svenske bilsportforbundene i henhold til FIAs internasjonale bilsportregler.

Som i tidligere år vil rallyet bli stjernespekket: Tone Damli Aaberge, Timbuktu, Trude Mostue, Gunhild Stordalen, Hydro-direktør Svein Richard Brandtzæg og Bjørn Dæhlie er blant kjendisene som vil delta, i tillegg til rallystjernene Mads Østberg og Marius Aasen, som vil gi de andre deltagerne en innføring i rallyteknikk på rallyets første dag. De svenske rallystjernene Patrik Sandell og Annie Seel er med for å gi de norske rallyguttene konkurranse.

– Jeg gleder meg veldig til løpet, og det er gøy at de har lagt løpet til Green Highway. Elbil er framtiden, og jeg er veldig stolt av å få muligheten til å være med å fronte elbiler sammen med NAF, sier Mads Østberg, som deltar i rallyet for tredje gang.

Som før vil det også være mange eksotiske biler, fra supersportsbilene Fisker Karma (kanskje best kjent som bilen til norgesaktuelle Justin Bieber) og Tesla, til hydrogenbiler fra Mercedes-Benz, Toyota og Hyundai. Det vil også være med Mini E, Volvo C-30 Electric, Subarus biogass-Legacy, Nissan Leaf og Mitsubishi iMIEV. Til sammen er 54 biler påmeldt. Dette er påmeldingsrekord, og viser at interessen for utslippsfrie biler aldri har vært større.

– Vi er glade for at interessen er stor. For at vi skal kunne kutte klimagassutslipp fra transportsektoren må vi gå over fra fossilbiler til utslippsfrie biler. Med rallyet viser vi at det finnes mange gode alternativer til fossilbil, og at utslippsfrie biler også kan gi masse kjøreglede, sier Andreassen.

Årets rally går langs Green Highway. Green Highway er verdens lengste elbilvei, som går mellom Sundsvall, Østersund og Trondheim, og har som mål å etablere en fossilfri, grønn transportkorridor gjennom Midt-Skandinavia.

– Green Highway skal vise hvordan fremtidens transportårer vil se ut, med rikelige muligheter for lading av elbiler og tanking av hydrogen og bærekraftig biodrivstoff. Derfor er dette en naturlig strekning å arrangere et klimabilrally langs, sier Kjell Inge Stellander i Trondheim kommune, en av initiativtagerne til Green Highway.
– Samarbeidet mellom klimapionerene i ZERO og Green Highway skal også vise at satsing på grønn teknologi kan styrke økonomien og skape konkurransekraft i regionen vår.

Rallysirkuset går i mål på Brattørkaia i Trondheim på fredag 15. juni fra kl. 16.30. Lørdag 16. juni vil bilene stilles ut på en klimabilfestival på torget i Trondheim sentrum.

For mer informasjon, besøk www.zerorally.no .