Deltar i det virtuelle 24-timersløpet på Nürburgring

Sesongstarten til Møller Bil Motorsport i Tyskland er utsatt, men denne helgen deltar teamet i det virtuelle 24-timersløpet på Nürburgring, som blir arrangert av iRacing.

Også i det virtuelle løpet skal Møller Bil Motorsport delta med en Audi RS3 LMS i TCR-klassen, og bilen vil ha samme dekor som den bilen teamet kjører med i virkeligheten. Løpet pågår i 24 timer, og sjåførene sitter i sine egne hjem rundt omkring i verden og konkurrerer mot hverandre online.

Av Møller Bil Motorsports fire faste sjåfører skal Kenneth Østvold og Anders Lindstad delta. I tillegg får de med seg Espen Schjærin og journalist Simen Næss Hagen.

-Siden sesongstarten er utsatt er det fint at vi kan delta i esport i stedet. Simracing er jo den esporten som er nærmest virkeligheten, og det å sitte hjemme med ratt og pedaler har ganske mange likheter med det å sitte i bilen, forteller Kenneth Østvold.

Den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife er laserscannet og fremstår veldig lik som i virkeligheten, og det samme kan sies om bilen og dens kjøreegenskaper.

På grunn av koronaviruset er sesongstarten til Møller Bil Motorsport utsatt. Akkurat nå ser det ut som det første løpet for det norske teamet blir den 1. august.

-Vi håper sesongen kommer i gang i høst, slik at vi får kjørt noen løp i år. I mellomtiden er det gøy at vi kan delta i virtuelle løp på Nürburgring, sier teamsjef Marius Misfjord.

To fra Møller Bil Motorsport som allerede har fått kjørt litt racing i år, er Håkon Schjærin og Atle Gulbrandsen. Denne uken var de på Rudskogen for å hjelpe Per Støldal med oppsettet på hans Audi TT som han kjører i norsk racing.

-Vi fulgte en rekke retningslinjer på testen for å unngå smittespredning, og det fungerte veldig bra. Også var det fint å få kjørt litt racerbil igjen, nå som løpene i Tyskland er utsatt, sier Atle Gulbrandsen.

Det virtuelle 24-timersløpet kan sees denne helgen på www.iracing.com/live