Den perfekte starten

p_solberg_16_04_1
At startsystemet på bilen ikke fungerte verken i semi- eller finalen fikk så være. Jeg sørget uansett for en perfekt start på begge – samt VM-sesongen 2016 med seier i første løp, sier Petter Solberg etter seieren i Portugal!

 

Vi møtte tøffere motstand enn noen gang. VM i rallycross handler i år om store navn, svære team og digre budsjetter. Til slutt var det bare været som (nesten) greide å slå oss. Jeg hadde ikke trodd etter lørdagens regn- og gjørmefest at jeg skulle stå overst på podiumet dagen derpå…

 

Men så kom søndag, og da skinte både sola og Solberg!

 

Jeg er ubeskrivelig glad. Teamet mitt og jeg har jobbet ufattelig hardt. Gjennom hele vinteren, ja, men spesielt siste måned. Vi har vært borte fra familie, venner og ektefeller/kjærester i ukevis. Vi nærmest bor på verkstedet når vi er hjemme i Torsby, og det går i jobb dag som natt. Jeg er så lettet og glad for at jeg klarte å betale tilbake litt av innsatsen med denne seieren.

 

Lørdag virket det ikke fullt så lovende med tanke på triumf. Jeg ble presset ut i gjørma og endte langt bak (11.-plass) i første kvalifisering. I den neste hadde vi utur med værforholdene (6.-plass), og heatene som kom etter fikk tørrere forhold og tjente på det. Likevel beholdt vi roen og troen på at vi skulle kjempe oss tilbake. Men jeg må innrømme at akkurat der og da virket det litt fjernt med en plassering på seierspallen.

 

I søndagens to kvalifiseringsheat var det tørt, og vi jobbet oss trygt og sikkert tilbake mot toppen. Først sesongens første kvalifiseringsseier, så en annentid. Sammenlagt holdt det også til annenplass – og viktigst: Pole position i semifinalen.

 

Sikkerhet var et nøkkelord denne helgen. Også i semifinalen var det smart og risikofri kjøring som gjaldt. Etter å ha sikret pole position i finalen – selv med manuell start – var det en lettelse de luxe å krysse mållinjen først også i finalen. Vi leder VM med åtte poeng nå, og det kan bli ekstremt verdifulle poeng når det drar seg til utover i sesongen.

 

Nivået denne sesongen er helt vilt. Det er veldig, veldig hardt «bare» å ta seg til semifinale. Før løpet sa jeg at ti førere kunne kjempe om seieren i hvert eneste løp. Vi har sett hvor konkurransedyktige enkelte førere og team kommer til å bli utover i sesongen. Teamet mitt og jeg har mye jobb å gjøre framfor oss. Vi må finne mer fart, mer kraft og stadig utvikling på hver minste detalj

 

Jeg lover: Vi kommer med mer!

 

Resultater:

1) Petter Solberg, Norge 4.03,992, 2) Robin Larsson, Sverige 4.04,839, 3) Toomas Heikkinen, Finland 4.06,352, 4) Andreas Bakkerud, Norge 4.07,767, 5) Sebastien Loeb, Frankrike 4.29,298, 6) Johan Kristoffersson, Sverige 5.35,984.

VM-stillingen etter første (av 12) runde:
1) Solberg 29, 2) Larsson og Kristoffersson 21, 4) Bakkerud og Heikkinen 20, 6) Mattias Ekström, Sverige 19.

Neste VM-runde: FIA World RX of Hockenheim, 7.- og 8. mai