Dennis ble norgesmester for fjerde gang

D_Olsen_13_NM
Dennis Olsen (17) kjører sin første sesong i Formel Renault og har egentlig avsluttet sin gokartkarriere for å kjøre Formel Renault. I helgen stilte han allikevel opp i gokart NM på Eggemoen og stakk av med sin fjerde NM tittel.

 

Dette var utrolig gøy. Jeg har aldri kjørt løp i den raskeste klassen og var spent på hvordan dette kunne gå. Jeg lovet før løpet at jeg skulle gi alt jeg kunne, og det var deilig å kjøre først over mål – sier en Champagnevåt og glad Dennis.

 

17 åringen fra Våler har gjennom de siste 11 årene vært en av verdens beste gokartførere og en del av Junior Team Norway`s landslag og NBF`s elitesatsing. Høsten 2011 fikk han også sjansen av Red Bull Racing` satsing på unge talenter og trener jevnlig hos F1 teamet.

 

Allerede under den første treningen fredag var han raskest, men ble allikevel slått av Tore Valvik med 0,05 sekund i kvalifiseringen, og startet som nr to i de innledende heatene. Dennis vant både det første og andre innledende heatet. I det tredje heatet tok han starten og ledet, men fikk en dytt i første runde og ramlet ned til en femteplass. Etter noen heftige forbikjøringer tok han seg i mål på en andre plass bak Tore Valvik. Steffen Lundanes og Kenneth Østvold fulgte på plassene bak.

 

Etter de innledende heatene var kjørt og poengene beregnet startet Dennis i Pole Position i prefinalen og vant denne. I den 30 runder lange finalen var han først ut av starten, ledet finalen til mål og kunne sikre seg sin 4. NM tittel i gokart. Teamkamerater hos Energy Norway, Kenneth Østvold tok sølv mens Tore Valvik stakk av med bronse.

 

Jeg er veldig stolt av NM gullet og jeg måtte gi alt jeg kunne for å holde de andre unna. Jeg elsker utfordringer og de ga meg en skikkelig kamp til siste meter. Å kjøre en så heftig gokart med tette fighter i stor hastighet gir meg god trening og du skal ikke se bort ifra at jeg stiller opp i flere løp fremover. Dette var skikkelig gøy – sier en blid Dennis.

 

Vålergutten har også vist at han takler overgangen til Formel bil svært godt. Av de 48 bilene som har deltatt i Formel Renault Mesterskapet ligger han på en oppløftende 3. plass i sin debut sesong og forbereder seg til neste løp i Tsjekkia siste helgen i august. Even Management står bak satsingen og er fornøyd med at Dennis fortsetter å prestere som han gjør.

 

Som en del av treningsopplegget er gokart en av aktivitetene for våre utøvere. Med Dennis` erfaring i gokart drar vi godt nytte av hans kunnskaper og kjører jevnlig treningssamlinger med våre utøvere. Å kunne ha med seg en av de aller beste på dette er verdifullt for oss. Vi gratulerer Dennis med nok en NM tittel – sier Manager Erik Veiby.