Dennis er klar til sesongstart!

Dennis Hauger er klar for sesongstarten i årets Formel 2-mesterskap med to løp i Bahrain kommende helg.

Dennis Hauger vant Formel 3 i fjor, og skal i år kjøre Formel 2 for Prema Racing. Årets Formel 2-sesong består at 26 løp fordelt på 13 helger (Russland er avlyst, men det kan dukke opp et erstatningsløp). Reglene er slik at man får to poeng for pole position og et poeng for raskeste runde i begge løpene. I det første løpet snur man startrekkefølgen for de ti beste, og der er det ti poeng til vinneren, og de åtte første tar poeng. I hovedløpet på søndag starter feltet etter resultatet fra kvalifiseringen, da er det også depotstopp og poengene er som i Formel 1 med 25 poeng til vinneren.

Det er et sterkt Formel 2-felt som nå skal i gang med sesongen. Theo Pourchaire, som ble nummer fem i fjor, er med. Det samme er sterke førere som Jack Doohan, Logan Sargeant, Marcus Armstrong, Frederik Vesti, Olli Caldwell og Felipe Drugovich. Det samme er fem Red Bull-juniorer, nemlig Jehan Daruvala, Juri Vips, Liam Lawson, Ayumo Iwasa og Dennis Hauger.

-Dennis er klar for oppgavene som venter han. Han har fokus på sine arbeidsoppgaver og tenker ikke mye på presset utenfra. Vi hadde siste økt før avreise på Olympiatoppen i Oslo i dag, sier landslagstrener for Team Norway, Jan Åge Asgrimsplass, som har fulgt Dennis tett hele vinteren, og som også skal være med Dennis til Bahrain.

Viaplay og F1TV sender alt fra Formel 2 denne sesongen. Treningen går på fredag klokken 10.30 norsk tid, mens kvalifiseringen kjøres klokken 17.20. Sprintløpet går lørdag klokken 17.30 og hovedløpet søndag 11.15.