Dennis Hauger klar for tysk og italiensk Formel 4

Formel 1-håpet Dennis Hauger skal i år kjøre både det tyske og italienske mesterskapet i Formel 4. Det betyr hele 42 løp for 15-åringen fra Aurskog.

 

Dennis Hauger har signert en avtale med det nederlandske teamet Van Amersfoort Racing, og skal kjøre til sammen 42 løp over 14 helger i to forskjellige mesterskap.

 

-Jeg tror dette blir et bra år med mye kjøring. I tillegg til alle løpene skal jeg teste mye og bruke simulatorene til både Van Amersfoort Racing og Red Bull sitt Formel 1-team. Både teamet og jeg har ambisjoner om å kjempe i toppen av begge mesterskapene. Så lenge jeg har fokus på mine arbeidsoppgaver og bilen fungerer som den skal, så tror jeg dette blir bra, sier Dennis Hauger.

 

Van Amersfoort Racing var teamet Formel 1-fører Max Verstappen kjørte for, før han kom til Formel 1. Verstappen kjører i dag for Red Bull, som eier to team i Formel 1. Dennis Hauger, som også er sponset av Red Bull, vurderte å gå rett til Formel 3 i 2019, men har i stedet bestemt seg for å ta et år til i Formel 4.

 

-Dette er det rette valget for Dennis. Han er fortsatt blant de yngste i startfeltet, og dette kan være det siste året hvor han får mulighet til å kjøre så mange løp og tester i løpet av én og samme sesong. Nå gjelder det for Dennis å få kjørt mest mulig, slik at han er enda bedre rustet til å gå gradene senere, forklarer Haugers manager, Harald Huysman.

 

Et eksempel på en som har hatt to sesonger i Formel 4 er Michael Schumachers sønn, Mick, som akkurat har skrevet en juniorkontrakt med Ferrari. Schumacher kjørte også to sesonger i Formel 3, før han i år skal kjøre Formel 2.

 

-Mitt mål er å bli verdensmester i Formel 1 en dag, og det mener jeg er realistisk. Heldigvis har jeg en rekke samarbeidspartnere som har tro på prosjektet mitt, og uten dem hadde ikke dette gått. Jeg er derfor svært takknemlig for den støtten jeg får, og jeg lover å gi absolutt alt i årets sesong, avslutter Dennis Hauger, som også er en del av Team Norway, landslaget til Norges Bilsportforbund.

 

Dennis Hauger ble i fjor nummer fire sammenlagt i det britiske Formel 4-mesterskapet etter en sesong preget av tekniske problemer. Selv om det heter Formel 4 i Tyskland og Italia også, er bilene noe annerledes enn i Storbritannia. Det første løpet for Dennis Hauger er den 27. april på Oschersleben i Tyskland, mens det italienske mesterskapet starter den 4. mai på Vallelunga.