Dennis holder teten i Tyskland

d_olsen_sept11.jpgEtter fire av fem kjørte runder i det tyske mesterskapet i gokart, holder 15-årige Dennis Olsen fortsatt teten. Under løpene på Oschersleben denne helgen, ble det fjerdeplass på Dennis, men han økte allikevel ledelsen til Kim Omen til 26 poeng.

Vålergutten har vært igjennom en tøff uke. Onsdag var han på plass i Sarna i Italia sammen med Energy-teamet for testing foran World Cup der neste helg. Han ble i Italia frem til fredag, og gikk dermed glipp av treningen i Oschersleben. Han stilte rett til start under lørdagens warm up, og kjørte inn til en tredjeplass.

Foran tidstreningen gjorde mekanikerne en liten justering på motoren, men dette slo feil og Dennis fikk ikke bedre 17. tid. Han kjørte deretter inn til to åttendeplasser i selv heatkjøringen. Dette ga det 11. beste startsporet i prefinalen. Der kjørte Dennis seg opp til en sjetteplass.

I selve finalen ble det et lite sammenstøt mellom Dennis og Kim Omen i den første skikanen. Dette mente nederlenderen var Dennis sin skyld, og Vålergutten ble ilagt 10 sekunders straff. Etter mye om og men fant imidlertid arrangørene ut at Dennis var uten skyld, og han fikk beholde fjerdeplassen, mens Omen bare ble nummer 28.

Dermed økte Dennis sin ledelse foran den femte og siste runden i mesterskapet. Det dårligste løpet kan imidlertid strykes. Kim Omen må derfor kapre 22 poeng i det siste løpet, samtidig som Dennis blir poengløs for at Omen skal vinne mesterskapet.

Selv om man aldri skal innkassere en seier på forhånd, ser det unektelig lyst ut for seier til Dennis, som nå virkelig begynner å bli lagt merke til. Han er tatt ut som en av kanidatene til NBFs «Årets bilsporttalent», og sist fredag havnet han helt på toppen i VGs rangering av de største motorsportshåpene i fremtiden.

Tirsdag setter han kursen for Sarna i Italia for World Cup. Det blir spennende.