Dennis klar for sin sjette strake løpshelg

Dennis Olsen (N) Porsche Carrera Cup Deutschland - 03 Spielberg 2016

Det har vært en ekstremt hektisk vår for 20-åringen fra Våler i Østfold. Denne helgen står Lausitzring på programmet.

Etter en gjesteopptreden i Porsche Mobil 1 Supercup i Monaco forrige helg, setter Dennis Olsen nå kursen mot Lausitzring øst i Tyskland. Her skal den syvende og åttende helgen i det tyske Porsche Carrera Cup-mesterskapet gå av stabelen lørdag og søndag.

Det har vært en hektisk vår for den norske Porsche Junior-føreren. Med gjesteopptredener i både Porsche Supercup og det tyske langdistansemesterskapet VLN, i tillegg til løpene i det tyske mesterskapet, er Dennis nå klar for sin sjette strake helg bak rattet. Den hektiske livsstilen er noe han åpenbart er veldig fornøyd med.

– Det er helt perfekt. Det er ingenting som er bedre enn å tilbringe mye tid i bilen, sier han.

Nå er alt fokus satt inn mot helgens løp på Lausitzring. Det er en bane hvor Dennis har testet tidligere, og etter en delvis tung helg under de forrige rundene av det tyske mesterskapet satser han nå på to problemfrie løp.

– Forhåpentligvis blir det en positiv helg. Vi hadde en bra test der tidligere i år, og oppsettet vi har på bilen bør fungere godt, sier han.

Som førsteårsfører er det aller viktigste for Dennis å lære mest mulig i løpet av årets sesong. Det er også hovedmålet denne helgen, og det aller viktigste er å komme helskinnet i mål.

– Om det blir tredje- eller femteplass har ikke veldig mye å si for poengene i sammendraget. Derfor er det viktigste å gjøre et godt løp uten feil. Likevel kan jeg ikke nekte for at det hadde vært deilig å komme på pallen igjen. Det er gøy å sprute litt sjampanje, sier han.

Før helgens to løp ligger Dennis på en tredjeplass i sammendraget og leder klart i mesterskapet for førsteårsførere.

Løpene kan sees direkte på hjemmesidene til Porsche Carrera Cup Deutschland. Det første løpet starter 16.55 lørdag 4. juni, mens søndagens løp starter 09.55.