Dennis med 3. plass totalt i WSK

dennis2-13.jpgForan det fjerde og siste løpet i WSK Euro Series i helgen, lå gokart-talentet Dennis Olsen på andreplass sammenlagt. Men muligheten for totalseier ble ødelagt av motorproblemer som til slutt gjorde at Dennis måtte se finalen fra depoet. Det ble tredjeplass sammelagt.

World Series Karting har gått over fire løp i Portugal, Italia og Spania. Under treningen foran finaleløpet i Zuera, var alt som det skulle være, og Dennis var igjen blant de raskeste. På kvalifiseringen begynte motoren å fuske, og det ble bare en 38. plass på Vålergutten.

Men, selv med dette utgangpunktet nektet Dennis å gi seg, og kjørte seg raskt opp til en 13. plass sammenlagt før det siste heatet søndag. Nok en gang skulle han være uheldig og ble påkjørt i starten slik at gokarten fikk såpass mye skader, at Dennis falt helt ned til 26. plass.

I prefinalen hoppet plugghetten slik at Dennis kom sist ut av 34 startende. Igjen viste Dennis fighter-egenskaper og kjøte seg opp til en hedelig 16. plass. Dermed var det fortsatt muligheter for et godt resultat i selve finalen. Men, der ville ikke motoren starte i det hele tatt, og Dennis ble gjort til tilskuer.

– Uansett gleder Dennis seg over en sterk tredjeplass totalt i mesterskapet og ser nå frem til det tredje av fem løp i det tyske mesterskapet i midten av august, hvor han også ligger på en andreplass sammenlagt, sier pappa Roy Espen Olsen.

Etter det løpet blir det et lite opphold før han skal kjøre årets høydepunkt, VM (World Cup) i Napoli den 17. september.

Harald Huysman som følger opp Dennis, er godt fornøyd med årets sesong så langt og gleder seg over hans sterke resultater.

– Dennis er absolutt å regne med i toppen uansett hvor han kjører i verden, og nå håper vi at alt skal klaffe under VM. Det er et utrolig stort startfelt i gokart, sammenlignet med andre bilsportsgrener og konkurransen er veldig god. Å ligge i toppen blant de 100 beste hver gang han kjører, underbygger bare min oppfatning om at Dennis er et stort talent og kan nå langt, sier Harald Huysman.

Teamet jobber nå hardt for å komme i mål økonomisk, slik at denne og neste sesong kan sikres. Det jobbes med å finne investorer som tør å satse og kan være med i årene fremover.