Dennis med nok en pallplass i WSK

d_olsen.jpgDet så ikke lyst ut for Dennis etter kvalifiseringen, men etter jevnt gode resultater i innledende heat kunne han nok en gang stå på pallen blant verdenseliten i gokart.

WSK Euro Series, som kjøres over fire løp i henholdsvis Italia, Frankrike og Spania, samlet denne helgen 227 førere fra 39 nasjoner til kamp i Napoli. Dennis som kjører i den største klassen (KF2) hadde hele 75 konkurrenter fra 25 nasjoner å måle krefter med.

Banen ligger ved foten av den kjente vulkanen Vesuv og gav denne helgen på store utfordringer. Været skiftet fra regn til tørt, å gjorde at de måtte gamble på justeringer allerede i kvalifiseringen.

– Vi gikk ut med litt for høyt lufttrykk på kvalifiseringen og jeg ble bare nummer seks i min gruppe. De to neste gruppene fikk bedre forhold da det tørket opp og jeg ble totalt 18 av 75 førere sier Dennis.

Det skulle kjøres fem innledende heat hvor han i det første kjørte han seg inn til en god 3. plass. I det 2. innledende heatet sto de klare på tørrværsdekk dekk da en kraftig regnbyge tømte seg over banen. Førerne fikk 3 minutter på seg til å skifte til regndekk. I heatet lå Dennis på en god 2. plass – da det tørket opp og han raste ned til en 10 plass på de siste fire rundene. Dekkene ble ødelagt av det høye lufttrykket og det skulle bli vanskelig å hevde seg i de neste tre heatene. Etter å ha kjørt seg inn til to 6. – og en 4 plass, sto han igjen med syvende beste startspor i prefinalen.
I prefinalen kjørte hans seg inn til en 6. plass og startet i yterspor i finalen. Det regnet kraftig i finalen og med 34 karter som virvlet opp var sikten lik null.

– I starten i finalen var det så mye vann i lufta at jeg ikke engang kunne se mine egne hender på rattet i over 130 km/t. Jeg tok det litt pent inn i første sving og tapte noen plasser fremfor å risikere å krasje. Jeg kom ut som 10. mann og derfra gikk det egentlig ganske greit til mål. 3. plass er ikke så verst det heller.

Dennis reiser tirsdag til Belgia for å teste motorer på onsdag før han setter kursen mot Kerpen og første løp i Tyske Mesterskapet neste helg.