Dennis Olsen ble ”Bilsporttalentet 2012”


Gokart-føreren Dennis Olsen (16) fra KNA Varna stakk av med seieren i konkurransen ”Bilsporttalentet 2012”. Under Norges Bilsportforbunds premieutdeling fredag kveld kunne Østfold-gutten motta den gjeve premien til en verdi av hele 330.000 kroner.

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 15 og 22 år blir fem finalister plukket ut. Årets finalister ble testet over to dager på Vålerbanen i september. Under konkurransen kjørte deltagerne både Shortcar og en Subaru Impreza rallybil med firehjulsdrift på den store asfaltbanen. De kjørte gokart med X30 Challenge og crosskart, delvis i terreng, på grus og asfalt. De konkurrerte i terrengløp og sykling, presenterte seg selv for juryen og var gjennom et TV-intervju. I tiden fra finalen og frem til i dag har de fem levd i stor spenning.

Juryen hadde en vanskelig oppgave, for alle de fem finaledeltagerne leverte en sterk konkurranse. Men den juryen mente kom best ut av alle de krevende testene, og viste størst fremgang i år var Dennis Olsen fra Våler i Østfold og KNA Varna.

Dennis har til tross for sin lave alder allerede markert seg sterkt internasjonalt i karting. Så sent som i år har han tatt flere internasjonale seire og blant annet vunnet det tyske mesterskapet. Nå venter et nytt og spennende kapittel for 16-åringen som til daglig er elev ved Wang Toppidrett i Fredrikstad. Fra neste år er det formel Renault som står på programmet for Dennis, som også har blitt plukket ut talentprosjektet «Red Bull Racing Young Driver Programme». Han er også en del av NBFs Junior Team Norway.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Kongsberg Automotive ASA, Stian Sørlie Motorsport, Bilforlaget, Ruterknekt AS, NAF Trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, MA, NMK, Team Super Nasjonal, Proffklær, Subaru/Voldsund Motor og TV Media Produksjon AS.

Årets finaledeltagere var:

Harald Engerud KNA Eiker 18 år Crosskart

Henrik Furuseth NMK Gardermoen 16 år Formelbil

Jonas Dalseth Jacobsen NMK Hålogaland 19 år Rallycross

Dennis Olsen KNA Varna 16 år Karting

Kevin Aleksander Aabol NAF Nordre Vestfold 18 år Racing

Tidligere vinnere:

2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal
2008: Thomas Eidjord, KNA Varna
2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum
2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen
2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest