Dennis Olsen fornøyd med sesongstarten

dennis_olsen_2010.jpg14-årige Dennis Olsen fra KNA Varna er godt i gang med årets gokart-sesong i klassen KF3. Han har allerede satt den amerikanske eliten på plass. Sist helg vant han kvalifiseringen og endte på syvendeplass under et løp i Spania blant 93 deltakere fra hele verden.

Dennis som i år kjører en Energy gokart, startet sesongen allerede i januar. For mens vi her hjemme hutret oss gjennom sprengkulden, tok gokart-talentet fra Våler i Østfold turen til Florida for å måle krefter med den amerikanske eliten. De måtte se at nordmannen tuktet dem alle. Dennis kjørte inn til seier.

Etter amerika-turen har han kjørt vintercupen i Garda i Italia, og tre løp i WSK-serien, blant annet i La-Conca og Garda i Italia. De tre første løpene ble ikke den suksessen Dennis hadde håpet på, og det ble beskjedne plasseringer, før han forrige helg kjørte meget godt blant 93 deltakere fra hele verden under et løp i Zuera i Spania.

I dette løpet som var det tredje av fem i WSK-serien, viste Dennis muskler allerede under testkjøringen. Det var utrolig tett mellom konkurrentene i selve kvalifiseringen, men Dennis vant, fire hundredels sekund foran nestemann, og det var hele 73 deltakere innenfor samme sekund.

Dermed hadde Dennis det beste startsporet i de fire innledende omgangene, og kjørte inn til to femteplasser. I det tredje heatet ble han påkjørt og falt ned til 17. plass. Han kjørte seg imidlertid opp til en 12. plass, før han vant det fjerde heatet. I selve finalen kjempet han hele tiden blant de beste og havnet til slutt på en syvendeplass.

– Tross litt problemer i noen løp, er vi fornøyd med sesongen så langt. Vi har som målsetting å hevde oss helt i toppen i både WSK-serien, EM og World Cup, og tror vi skal klare det, sier pappa, Roy Espen Olsen.

Hjemreisen ble for Dennis et kapittel for seg. På grunn av askeskyen over Europa, måtte de kjøre buss fra Spania. Den havarerte på autobanen i Tyskland, der de måtte vente åtte timer på ny buss. Men de kom seg til Gøteborg og ble hentet der onsdag.

Neste løp for Dennis er EM-kvalifiseringen som går på Thy i Danmark den 1. og 2. mai. Helgen etter er det igjen duket for WSK i Genk i Belgia. Fortsatt gjenstår 15 internasjonale og fire nasjonale løp før sesongen er over for lysluggen fra Våler.