Dennis Olsen fortsetter i Porsche

Dennis Olsen (N) Porsche Carrera Cup Deutschland - 06 Zandvoort 2016

Etter en fantastisk debutsesong for Porsche er det nå klart at Dennis Olsen fortsetter som juniorfører for den tyske bilfabrikken også i 2017. Neste sesong er det Porsche Supercup som blir hovedsatsingen.

Dennis Olsen sikret seg et av de mest ettertraktede setene en ung racerfører kan få, da han ble signert som en av kun fire juniorførere av Porsche foran 2016-sesongen. Etter en meget sterk sesong som endte med tredjeplass sammenlagt i Porsche Carrera Cup Deutschland og beste nykommer, er det nå klart at han fortsetter som offisiell Porsche Junior også i 2017. Det ble offentliggjort under Porsches årlige premieutdeling i Tyskland lørdag kveld. Nå er det imidlertid nye utfordringer som venter. I 2017 skal Dennis Olsen kjøre Porsche Mobil 1 Supercup, som er den internasjonale Porsche Cup’en, som er supportløp til Formel 1.

– Neste sesong blir veldig spennende hvor jeg får muligheten til å kjøre Porsche Supercup. Nå starter jobben med å finne det riktige teamet som vi skal kjøre for neste sesong, og dermed starte forberedelsene sammen med dem. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med testingen, spesielt siden det kommer en helt ny Cup-bil fra Porsche.

Som offisiell Porsche Junior i Porsche Mobil 1 Supercup får Dennis Olsen 200 000 euro av den tyske bilfabrikken. Dette dekker imidlertid ikke hele budsjettet, så Dennis må fortsatt ha med seg egne sponsorer.

– Vi kommer i mål med budsjettet, slik at det blir kjøring, men jo høyere budsjett jeg har, jo bedre forutsetninger har jeg for å gjøre det bra. Jeg har også et ønske om å kjøre min andre sesong i Porsche Carrera Cup Deutschland parallelt med Supercupen, forteller Dennis som også er en del av Team Norway, Norges Bilsportforbunds juniorlandslag.

20-åringen fra Våler utenfor Moss imponerte stort i årets sesong da han kjørte inn til en tredjeplass sammenlagt i den tyske Porsche Cup’en, i det som er hans første sesong i en racerbil med tak. I tillegg ble han best nykommer, og han imponerte også i sine innhopp i Porsche Mobil 1 Supercup og VLN-mesterskapet på Nürburgring. Forrige helg deltok Dennis også i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East i Bahrain, og kjørte inn til en tredjeplass der.

Etter flere år som Porsche Junior har nå tyske Sven Müller blitt forfremmet til fabrikksfører for det legendariske bilmerket. Müller vant i år både Porsche Supercup og Carrera Cup Deutschland. De to som ble nummer to og tre i Supercupen denne sesongen, Matteo Cairoli og Matthieu Jaminet, var også juniorførere for Porsche. Disse to er nå forfremmet til såkalte «Young Professionals», og skal kjøre internasjonal GT-racing for ulike Porsche-team det kommende året. To nye juniorførere er også på plass, og det er australske Matt Campbell og Thomas Preining fra Østerrike.

– Mitt mål for neste år er å kjempe i toppen gjennom hele sesongen, og forsøke å vinne Porsche Mobil 1 Supercup sammenlagt. På sikt håper jeg å bli fabrikksfører for Porsche, og kanskje jeg en dag kan kjempe om en totalseier i 24-timersløpet på Le Mans eller bli verdensmester i langdistanseracing. I en tid hvor det dreier seg mer og mer om penger for å kunne komme til Formel 1, er GT- og sportsvognsracing et mye bedre alternativ. Jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd enn hva jeg er akkurat nå, avslutter Dennis Olsen.