Dennis Olsen gamblet og tapte

dennis2-12.jpgUnder den fjerde runden i WSK Masters i Toscana i Italia, gamblet gokart-kjøreren Dennis Olsen, og satset på tørrværsdekk i selve finalen. Han tok starten, men da himmelen åpnet sine sluser falt han lenger og lenger bak i feltet og havnet til slutt på en 21. plass. .

Før finalen hadde imidlertid 15-åringen fra KNA Varna igjen vist styrke i konkurranse med gokart-kjørere fra mange land i klassen KF3. Allerede under treningene onsdag og torsdag var han blant de raskeste både på tørr og våte bane. Fredag var han henholdvis raskeste og nest raskeste kjører i klassen.

Tidskvalifiseringen var delt opp i tre grupper, og uheldigvis begynte det å regne før Dennis skulle ut på banen. Han ble allikevel best i sin gruppe, men manglet 1.5 tidels sekund opp til førsteplass. Dennis ble nummer 11.

Under lørdagens «varm up» mente Dennis at motoren ikke gikk som den skulle og ønsket å bytte til reservemotoren. Teamet trodde heller at problemet var chassie på karten og justerte dette foran det første heatet. Det hjalp lite, men Dennis kjørte inn til tredjeplass. Foran det neste heatet bytte de forgasser. Det gjorde bare vondt verre, og Dennis slet seg inn til en sjetteplass.

Motoren ble byttet til det tredje heatet og da ledet Dennis helt til han gjorde en miss og havnet på tredjeplass. I det fjerde heatet søndag kjørte han sikkert og godt inn til andreplass, og med det skulle han starte som nummer fem i prefinalen. I det finalen lå han lenge på andreplass, men slapp seg ned til tredjeplass for å få innerspor i selve finalen.

Og i selve finalen valgte han altså tørrværsdekk, selv om det småregnet litt før start. Dennis håpet at det ville tørke opp i løpet av de 20 rundene de skulle kjøre. Dennis tok starten, men så satte regnværet inn, og Dennis falt helt ned til 21. plass.

Dennis Olsen var på ingen måte en slagen mann for det. Han var fornøyd med egen innsats. Noen ganger må man ta et valg, og Dennis sitt trekk kunne fort ha vist seg å være et sjakktrekk hvis banen hadde tørket opp.

Neste løp for Dennis blir prestisjeløpet Viking Trophy på Rudskogen den 17.-19. juni og Dennis gleder seg til å kjøre på «hjemmebane». Deretter kjøres NM på Elverum den 1.-3. juli hvor Dennis skal forsvare sine to NM-titler fra tidligere år.