Dennis Olsen går for seier


I helgen går startskuddet for den ene av de to seriene Porsche Junior-fører Dennis Olsen skal konkurrere i denne sesongen og målet er helt klart.

Den 21 år gamle racerføreren fra Våler i Østfold skal denne sesongen kjøre både den internasjonale serien Porsche Mobil1 Supercup og Porsche Carrera Cup i Tyskland. Det første løpet i sistnevnte serie går kommende helg av stabelen på Hockenheimring i Tyskland – sammen med blant annet DTM og verdensmesterskapet i rallycross. 

Årets første løp er alltid ekstra spennende, men Olsen føler seg skjerpet og klar foran sesongåpningen.

– Jeg føler meg veldig klar, og jeg er sikker på at det kommer til å bli en bra helg. Vi har fått testet en god del i sesongoppkjøring, så nå gleder jeg meg mest til å komme i gang, sier han.

I det tyske mesterskapet skal Dennis kjøre for teamet Konrad Motorsport. Dette er det samme teamet som vinneren av fjorårssesongen, Sven Müller, kjørte for i fjor. 

– Jeg kjenner allerede mange av gutta i det nye teamet, så overgangen blir ikke så stor. Jeg er overbevist om at det vil bli et godt samarbeid for alle parter, sier Dennis.

Målsetningen for sesongen er en sammenlagtseier, og for å få til det må ting klaffe gjennom hele sesongen.

– Jeg går helt klart for seier i helgen. Vi satser på gode resultater i begge løpene slik at vi får en optimal start på årets sesong, sier han.

Det blir imidlertid ikke bare enkelt å kjøre først over målstreken for nordmannen. Konkurransen i serien er tøff, og det er spesielt én mann Olsen ser på som en tøff konkurrent.

– Michael Ammermüller kommer til å være hard å slå både i det tyske mesterskapet og i Supercup. Han har mye erfaring og er rask, men jeg har tro på at vi klarer å slå ham, sier Olsen.

I det tyske mesterskapet får Dennis også konkurranse av en annen nordmann. Marius Nakken fra Ålesund skal også konkurrere i mesterskapet denne sesongen. 

Det første løpet på Hockenheimring går av stabelen klokken 12.20 lørdag, mens det andre løpet starter 09.10 søndag.