Dennis Olsen igjen tilbake i ledelse

dennisolsen-7.jpgUnder den tredje runden i det tyske mesterskapet i gokart i helgen, måtte 15-årige Dennis Olsen slite litt innledningvis. Men i finalen viste han igjen glimrende kjøring og krysset mållinjen først på Wackersdorf, og tok tilbake ledelsen sammenlagt, som han mistet i den forrige runden.

Løpet på Wackersdorf var det tredje av i alt fem løp i dette mesterskapet. Dennis Olsen fra Våler vant den første runden i Gent, men fikk bare femteplass i Ampfing.

Under helgens løp slet Dennis blant annet med å venne seg til denne banen i regnvær og brukte kvalifiseringen til det. Her kjørte han inn til femtetid. I det første heatet gjorde Dennis en liten miss, og fikk en fjerdeplass. Så begynte motoren å fuske i det andre heatet og Dennis fikk bare syvendeplass.

Foran søndagens kjøring byttet Dennis italienske Energy-team motor, og da fungerte alt som det skulle. Dennis kjørte inn til andreplass i prefinalen. I selve finalen klaffet alt og Dennis tok seieren, foran teamkompis Alexander Lindberg fra Danmark.

Nå leder Dennis mesterskapet med 84 poeng, foran nederlanske Kim Oomen og tyske Martin Dienst, som har henholdsvis 69 og 59 poeng.

Dennis dedikerte seieren til Rocky, famliehunden og den beste vennen gjennom ti år, som de måtte avlive kvelden før Dennis dro til Tyskland.

Med denne seieren kan sesongen fort være over for Dennis Olsen. For det koster å delta på et slikt toppnivå Dennis har gjort i år.

– Dennis er også kvalifisert til World Cup (VM) den 15.-18. september i Sarno i Italia, og vi jobber hardt med å få på plass et budsjett slik at han får kjøre løpet, sier pappa Roy Espen. World Cup er et meget viktig løp hvor Dennis er blant favorittene, og vi vurderer derfor hoppe av de to siste løpene i det tyske mesterskapet, sier Roy Espen Olsen.

– Men, det ser litt lysere ut i dag, så jeg håper vi får kjørt alle tre løpene, sier han videre.