Dennis Olsen kjører i Monaco

Alex Riberas (E)  Porsche Mobil 1 Supercup Monaco 2015

Dennis Olsen gjør en gjesteinntreden i Porsche Supercup under selveste Monaco Grand Prix denne helgen. Der møter han blant annet sin landsmann Roar Lindland.

Porsche Junior og Team Norway-fører Dennis Olsen kjører satser i år på Porsche Carrera Cup Deutschland, men denne helgen skal han for første gang prøve seg i det internasjonale mesterskapet Porsche Mobil 1 Supercup når mesterskapet kjører supportrace til Formel 1 i Monaco trange gater.

– Det å kjøre billøp i Monaco er de fleste unge racerføreres drøm, så jeg gleder meg voldsomt. Men jeg har ingen andre ambisjoner enn å lære mest mulig og å fullføre løpet denne helgen. Grunnen til at jeg kjører her er for å forberede meg til neste sesong hvor jeg forhåpentligvis skal kjøre Porsche Supercup, og Monaco er en bane man ikke får testet på forhånd, forteller Dennis Olsen.

Porsche Supercup går for å være den raskeste og mest prestisjefylte merkescupen i verden, men faktum er at det er mange av de beste førerne i Supercupen også deltar i det tyske mesterskapet. Vinner av årets første løp i Porsche Supercup, italienske Matteo Cairoli, kjørte også den tyske runden mot Olsen på Red Bull Ring i helgen. Føreren som ligger på andreplass i Supercupen er Sven Müller, samme fører som leder det tyske mesterskapet hvor Dennis Olsen ligger på tredjeplass. Og tredjemann i Porsche Supercup er Matthieu Jaminet, som er den fjerde offisielle Porsche junioren i år sammen med nettopp Cairoli, Müller og Olsen.

– Det blir morsomt at alle vi fire som er Porsche Juniorer skal kjøre sammen, men selv om jeg har klart å matche en fører som Müller i Tyskland, så har jeg ingen forventning om det til helgen. Både Müller, Cairoli og Jaminet kjører for å vinne Supercupen, men jeg er med kun for å lære.

Dennis Olsen har heller ikke mye erfaring fra gatebaner. Kun en gang tidligere har han kjørt på en gatebane, og det var et løp i Kuala Lumpur i fjor.

– Gatebaner tilgir ingen feil, for da går man rett i autovernet. Derfor kommer jeg til å starte veldig forsiktig i helgen, og så forsøke å finne en flyt etter hvert. Jeg skal ikke kjøre den bilen jeg vanligvis kjører i Tyskland, men den bilen jeg kjørte i Bahrain tidligere i vår. I utgangspunktet er disse to bilene helt like, så det skal nok gå bra, forklarer 20-åringen som kjører for teamet Lechner Huber Racing.

En av konkurrentene til Våler-gutten denne helgen blir Roar Lindland fra Lyngdal. 38-åringen kjører i år hele Porsche Supercup, og dermed blir det to nordmenn til start i Monaco. Løpet fra Monaco går søndag klokken 09.40 og kan sees direkte på Viasat Motor og Viaplay. Eurosport sender tirsdag klokken 23.30.

Første trening går forøvrig torsdag 26. mai klokken 17.30, mens kvalfiseringen kjøres lørdag morgen klokken 09.45.